Bülent Arınç: Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınç: Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 20:41

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis'te HDP'li bir milletvekiline söylediği 'Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus' sözlerine açıklık getirdi.

Haberin Devamı

CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine CHP'li Meclis Başkanvekili Şafak Pavey'in başkanlığında toplandı. Kürsüye ilk olarak hükümet adına söz alan Bülent Arınç'ın konuşma süresi bitince Pavey 2 dakika ek süre verdi. Pavey'e sitem eden Arınç "Çok hasis davrandınız" dedi. Arınç 2. kez kürsüye gedliğinde HDP'yi eleştirdi. HDP sıralarından bir kadın milletvekilinin tepkisine ise Arınç, "Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus" cevabını verdi.

Arınç Twitter hesabından bu konuda bir açıklama yaptı. 'Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür.' diyen Arınç şu açıklamada bulundu:

"Yüce Meclis çatısı altında görev yapan hiçbir sayın milletvekiline sözlü veya fiili müdahalede bulunmak tarzım değildir. Ancak konuşmam sırasında ısrarla müdahalede bulunan bir kadın milletvekiline "Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus" demek. Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür. HDP Milletvekilleri şov yapıyorlar, hedef saptırıyorlar."

Haberin Devamı

Bülent Arınç: Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!