Bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti

Güncelleme Tarihi:

Bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 13:06

YALOVA'nın Çiftlikköy İlçesi'nde, minibüs şoförü 35 yaşındaki Suat Türk, yolda yürürken bulduğu ve içinde 1500 TL, kredi kartları ve ehliyet olan cüzdanı sahibine teslim etti. Cüzdanın sahibi 55 yaşındaki emekli Zafer Tazalan, “Cüzdanımın çalındı zannetim. Paradan ümidimi tamamen kesmiştim” dedi.

Haberin Devamı

Sahil Mahallesi'nde yürüyen Suat Türk, örnek bir davranış sergileyerek yolda bulduğu cüzdanla Yalova Merkez Karakolu'na başvurdu. Cüzdanı sahildeki banklar arasında bulduğunu belirten Türk, “Sabah saatlerinde işe giderken yerde bir cüzdan buldum. İçine hiç bakmadan karakola gittim. Bu benim başıma ilk kez gelmiyor. Daha önceleri de birkaç kez kayıp cüzdan ve eşyalar bulup sahiplerine vermiştim” dedi.

Polis tarafından yapılan inceleme sonucu cüzdanın Çiftlikköy'de oturan emekli Zafer Talazan'a ait olduğunu belirledi. Polis merkezine çağrılan Zafer Talazan'a düşürdüğü cüzdanı teslim edildi. Cüzdanını çalındığını sandığını söyleyen Talazan, “Ödemem gereken taksitler vardı. Hem onları yatırmaya hem de alışverişe gidiyordum. Yolda yürürken cüzdanımın olmadığını fark ettim. Çalındığını düşündüm. Aynı gün polislerin aramasıyla, yaşadığım kriz sevince dönüştü. Bu çocuk helal süt emmiş. Paradan ümidimi tamamen kesmiştim. Suat sayesinde büyük sıkıntıdan kurtuldum” diye konuştu.

Yalova Merkez Karakolu'nda, cüzdanını bulan minibüsçü Suat Türk'e teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektiren Talazan, “Ülkemizin böyle vatandaşlara ihtiyacı var. Kendisine kabul ederse ufak bir ikramda bulunacağım” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!