Buldan ve Sancar çekildi: HDP, YSP’ye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Buldan ve Sancar çekildi: HDP, YSP’ye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2023 07:00

Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası devam eden HDP dün 4’üncü olağanüstü kongrede aldığı kararlarla Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne taşındı. Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın eş genel başkanlıktan ayrılmalarıyla HDP’nin Meclis’te temsilcisi kalmadı.

Haberin Devamı

HDP’nin dün Dünya Ticaret Merkezi’ndeki olağanüstü kongresinde Eş Genel Başkanlığa HDP’nin komisyon sözcüsü Sultan Özcan ile Yeşil Sol Parti eski MYK Üyesi Cahit Kırkazak seçildi. Görevden ayrılan HDP Eş Başkanları Van Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, siyasi mücadeleyi artık Yeşil Sol Parti’de yürüteceklerini açıkladılar. 12 yıl önce kurulan HDP, böylece aktif siyaseti askıya aldı. Yeni HDP yönetimi, gelecek süreçte kapatma davasından çıkacak sonuca göre hareket edecek.

YANLIŞLARIMIZ OLDU

HDP Eş Başkanı Sultan Özcan, “HDP, yeni yolunda Yeşil Sol Parti ile mücadelesini sürdürecek” dedi. Sancar da “Yenilenmeye, yeniden daha güçlü bir mücadele hattı oluşturmaya mecburuz. Eksiklerimiz oldu, yanlışlarımız oldu, yetersizliklerimiz oldu, bunları da göz ardı edecek değiliz. Bu kongre final değil, muhasebe sürecinin duraklarından biridir. Bundan sonra birikimimizi, güçlerimizi Yeşil Sol Parti’ye yığacağız, ama HDP ruh olarak da kurum olarak da buradadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

YSP DE DÖNÜŞÜYOR

Meclis’te grubu olan YSP de eylül sonunda olağanüstü kongresini yaparak yeni yönetimini belirleyecek. Buldan ve Sancar’ın YSP’de başkanlığa aday olmayacakları öğrenildi. Sancar, dün “Artık bizler birer nefer olarak, bu mücadelede aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz” dedi. Kongrede partinin adının da değişmesi bekleniyor. Partinin yeni kimliği için “Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Halkların Eşitlik Partisi, Demokratik Halklar Partisi” seçenekleri öne çıkıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!