Bugün onlar yarın biz

Güncelleme Tarihi:

Bugün onlar yarın biz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 18:27

Dünya’nın en önde gelen petrol şirketlerinden British Petroleum’un (BP) Meksika Körfezi’nde bulunan sondaj kulesi 'Deepwater Horizon'ın yanarak batması, tarihin en büyük petrol sızıntısı felaketlerinden birinin yaşanmasına yol açtı.

Haberin Devamı

Meksika Körfezi’nde yaşanan felaket, binlerce deniz canlısının ölümüne yol açan ve etkilerinin silinmesi on yıllar süren ilk çevre felaketi değil. Son 40 yılda, ABD kıyılarından Basra Körfez'ine, Batı Avrupa’dan Rusya’ya kadar dünyanın birçok yerinde benzer felaketler yaşandı. Yaşanan petrol sızıntılarının çevre üzerinde oluşturduğu etkiler sadece hayvanların yaşam alanlarını değil, insanlar için büyük önem taşıyan ekosistemde onarılması çok güç tahribat yarattı.

 

Geçmişin tanık olduğu petrol sızıntısı faciları insanların her geçen daha da bozulan ve yaşam alanını kısıtlayan olayların birer örneğini oluşturdu. Ancak halen bu felaketlerin önüne geçilemediği, Meksika Körfezi'ndeki faciayla ortaya çıkmış oldu. Şimdi bilim insanlarının sorduğu soru, felaketin doğaya vereceği zarar ve insanların kaybedecekleri yeni yaşam alanlarının boyutunun ne olacağı.

Haberin Devamı

 

SON 40 YILDA YAŞANAN EN BÜYÜK PETROL SIZINTISI FELAKETLERİ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!