Bugün 35 şehidi son yolculuklarına uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Bugün 35 şehidi son yolculuklarına uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 16:07

Türkiye Beşiktaş'taki alçak terör saldırısında şehit düşen evlatlarını son yolculuğuna uğurluyor. Kalleş saldırılarda 37'si polis, 7'si sivil 44 vatandaş şehit oldu. 90 kişinin hastanelerdeki tedavileri sürüyor. Bazı şehitlerin cenazeleri dün toprağa verilmişti. Bugün de Muş'tan İzmir'e, Sinop'tan Adana, Konya'dan Şanlıurfa'ya 35 şehit için 24 farklı şehirde cenaze töreni düzenlendi.

Türkiye şehitlerinin yasını tutuyor, şehitlerini son yolculuğa uğurluyor. Bugün farklı kentlerden 35 şehit son yolculuğuna uğurlandı. Cenazelerde gözyaşı ve teröre lanet var...

Bugün 35 şehidi son yolculuklarına uğurladık

İstanbul’un Beşiktaş İlçesi’nde düzenlenen bombalı çifte terör saldırısında şehit olan 6 yıllık polis memuru Hüseyin Dalgılıç için İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Başbakanlık Başdanışmanı Ömer Sertbaş, AK Parti, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, askerler, şehidin meslektaşları, annesi Nevcihan Dalgılıç, babası Şaban Dalgılıç, 5 yıllık eşi polis memuru Çiğdem Dalgılıç, kardeşleri Atilla Dalkılıç, Metehan Dalgılıç, yakınları ve çok sayıda İzmirli katıldı. 

Bugün 35 şehidi son yolculuklarına uğurladık

"DOĞUM TARİHİ 19 MAYIS'TI"

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Dalgılıç’ın Türk bayrağına sarılı tabutu camiye polislerin omuzlarında getirildi. Musalla taşına konan tabut önünde, şehidin ailesi ve törene katılanlar dua etti. Baba Şaban Dalgılıç, oğlunun fotoğrafındaki doğum tarihi olan 19 Mayıs’ı göstererek, "Biz Atatürkçüyüz. Bu tarihe iyi bakın. Bunun intikamını alacağım" diye konuştu. Şehidin annesi Nevcihan Dalgılıç yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Dalgılıç, 3 çocuğundan en büyüğünü kaybetmenin acısını yaşadı. Acılı anne, oğlunun tabutu önündeki fotoğrafa sarılıp son kez öptü. Baba Dalgılıç, eşinden dirayetli olmasını istedi.

EŞİNİN ÜNİFORMASIYLA TÖRENE KATILDI 

Şehit polis memuru Hüseyin Dalgılıç’ın kendi gibi polis memuru olan 7 aylık hamile eşi Çiğdem Dalgılıç törene eşinin üniformasıyla katıldı. Elinden şehit eşinin fotoğrafını bir an olsun bırakmayan gözü yaşlı kadın, eşinin fotoğrafını tuttuğu elleriyle karnındaki bebeğine sarıldı. Eşine son kez bakan talihsiz kadın yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehidin 1,5 yaşındaki kızı Karaca Dalgılıç da törene getirildi. Şehidin yakınları da Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Törene katılan protokol üyeleri, aileye baş sağlığı diledi. Öğlen kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu, polislerin omuzlarında polis cenaze aracına kondu. Daha sonra, törene katılanlar şehidi, polis kortejinde son kez selamladı. Şehidin eşi Dalgılıç, kızları Karaca’yı da kucağına alıp korteje katıldı. Şehit Dalgılıç, Işıkkent Polis Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

OĞLUM BÖYLE Mİ GELECEKTİN

Bugün 35 şehidi son yolculuklarına uğurladık

İstanbul’daki bombalı saldırıda şehit olan 5 aylık polis memuru Durmuş Öcal için memleketi Isparta’da tören düzenlendi. Cenaze töreni öncesi şehidin annesi Keziban Öcal, babası Şerafettin Öcal, Bitlis’te uzman çavuş olarak görev yapan kardeşi Ersin Öcal ile İstanbul’da hemşire olarak görev yapan kardeşi Emine Öcal metanetini bozmadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tören alanına gelir gelmez şehit yakınlarının yanına gitti. Bakan Çavuşoğlu, baba Öcal’a başsağlığı diledi. Baba Öcal, "Sayın bakanım, söz verdim ağlamayacağım. Hiç birimiz ağlamayacak. Onları güldürmeyeceğiz. Dik duracağız eğilmeyeceğiz" dedi.

Meydanın bitişiğindeki Ulu Cami’de öğle vakti kılınan namazın ardından cenaze törenine geçildi. Şehit Durmuş Öcal’ın Türk bayrağına sarılı tabutu önünde toplanan kalabalığa şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol kısa bir konuşma yaparak, ülkenin birliği ve bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Bugün 35 şehidi son yolculuklarına uğurladık

’HAİNLERDEN HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu. Şehit ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Bakan Çavuşoğlu, hem hain terör örgütüne hem de onun destekçilerine seslendi. Sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında da hainlere kucak açanlardan hesap sorulacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu hainlere kucak açan ülkelere, siyasilere buradan sesleniyorum. Bundan sonra da sizi her yerde ifşa edeceğiz. Sizi, teröristlere destek veren siyasetçiler ve ülkeler olarak ilan edeceğiz. Terörist bir ülke ya da siyasetçi kim olursa olsun sahip çıkanlara terörist muamelesi yapacağız" diye konuştu.

Bugün 35 şehidi son yolculuklarına uğurladık

’BU HAİNLERİ GÜLDÜRMEYECEĞİZ’

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından şehit Durmuş Öcal’ın tabutuna ailesi son kez sarıldı. Anne Keziban, baba Şerafettin, kardeşler Ersin ve Emine Öcal tabutu öperek uğurladı. Baba Şerafettin Öcal, eşi ve çocuklarına "Sakın ağlamayın. Söz verdik ağlamayacaksınız. Bu hainleri güldürmeyeceğiz" diye seslendi.

İl Müftüsü Galip Akın’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu Isparta Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler tarafından cenaze arabasına konuldu. Bu sırada törene katılanlar tekbir getirdi.

Şehit Polis Memuru Durmuş Öcal’ın cenazesi Isparta Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

 Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden polis memuru Haşim Usta için öğle vakti Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan camiye girerek şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu, taziyeleri kabul eden şehidin ailesine başsağlığı diledi. Cenazeye, şehidin ailesi, yakınları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Bugün 35 şehidi son yolculuklarına uğurladık

Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Allah'tan şehitlere rahmet dileyerek, "Ülkemiz bir terör tehdidiyle karşı karşıya. İçimiz yanıyor ama teröre karşı da elhamdülillah dimdik millet olarak duruyoruz. Bu dünyaya geldik bir gün gideceğiz. Hani erken ölüm der bazıları. Erken ölüm, diye bir şey yoktur. Çünkü vadeyi takdir eden biz değiliz. Önemli olan bu dünyadan ayrılışın nasıl olacağıdır. Şerefli ayrılıklar vardır, normal ayrılıklar vardır, bir de şerefsiz ayrılıklar vardır. Şehitler en şerefli ayrılıkla aramızdan ayrılırlar." ifadelerini kullandı.

ŞEHİDİN KIZI MELİS'İN DRAMI...

Şair Cengiz Numanoğlu'nun, "Şehitler diyorlar ki görünüşe kanmayın/Tabutlara bakıp da, bizi öldü sanmayın/Biz, ölümü öldüren bir iman taşıyoruz, Kur'an-a andolsun ki dipdiri yaşıyoruz/Ana, baba, eş, kardeş, silingözyaşınızı/Bu şeref size yeter, dik tutun başınızı/Bu ilahi şöleni veda sanmayın sakın/Biliniz ki Cennette, buluşmamız çok yakın" dizelerini okuyan Yaran, şehidin yakınlarına sabır, yaralılara da şifalar diledi.

Namazın ardından Usta'nın cenazesi Çevik Kuvvet tören kıtası tarafından omuzlara alınarak araca taşındı. Şehidin kızı Melis Usta'nın bu sırada sürekli babasının tabutuna dokunduğu görüldü.

Şehit Usta'nın cenazesi, defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliğinde götürüldü.

Bugün 35 şehidi son yolculuklarına uğurladık

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!