Bu yolculuğun dönüşü olmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu yolculuğun dönüşü olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 00:00

Hürriyet Treni Edirne’de de coşkuyla karşılandı ve yarın büyük buluşmanın olacağı Haydarpaşa’ya doğru yola çıktı.

Haberin Devamı

9 Eylül 2009 Çarşamba günüydü, İzmir’deydik. Bir ara balonların ve güvercinlerin uçurulduğunu hatırlıyorum. Hava oldukça sıcaktı. Trene doluştuk ve yola çıktık. Sonra bir gözümüzü açtık Bandırma’dayız, günler geçmiş, Şeker Bayramı gelmiş, herkes bayramlaşmaya evlerine koşuyor.
Rayların üzerinde ne ara yaptık o upuzun yolu ve Kars’a ulaştık? Görüntüler hayal meyal, ama Kars Garı’ndaki kalabalık ve çocuk sesleri çok net hafızalarımızda. Ardından Tatvan, Diyarbakır, Gaziantep... Hasankeyf’te o inanılmaz görüntüler; sahnede Ajda Pekkan ve Dicle kıyısındaki kumların üzerinde on bin izleyicisi...
Güney şehirleri; Antakya, Mersin... Adana’dan Konya, sonra Karadeniz, Marmara... Her sabah başka bir şehire uyanmak, her gün başka bir şehrin insanlarıyla kucaklaşmak, hep aynı şeyleri konuşmak: Haklarımız, şiddetsiz bir dünya, temiz bir çevre, güvenle uyuyacağımız evler...
Şimdilik hoşçakalın
Toplam 42 durağımızın 41’incisindeydik dün ve bir kez daha son durağa, Haydarpaşa’ya doğru yol alıyoruz. O yüzden bu güzel, uzun soluklu ve etkili projenin tüm ortaklarını bir kez daha anmanın tam sırası: Hürriyet Gazetesi, projeyi yaratan, organize eden ve yürüten Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ekibiyle, zaman zaman yönetici ve yazarlarıyla trendeydi; yani lokomotif onlardı. TC Devlet Demiryolları, hem misafirperver evsahibimizdi, hem TCDD’nin yeni yüzünü gösterdiler herkese.
Uluslararası Af Örgütü, çocuklarla Haklı Çocuk oyununu oynadı her şehirde ve onlara haklarını talep etmeyi öğütledi. Akbank Çocuk Tiyatrosu, 42 durakta, tam 44 oyun oynadı. Coca-Cola, “Hayata Artı Kat” ve Mutluluk vagonlarıyla, hem çevre sorunlarına dikkat çekti, hem mutlu etti.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu, zorunlu deprem sigortası yaptırmaya teşvik etti, herkes evlerinde güvenle uyuyabilsin diye... Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Platformu, sergi ve resim atölyeleriyle çocukların yanındaydı. Büyüklere de “siz uslu durun biraz da” dedi.
Hürriyet Aile İçi Şiddete Son Kampanyası, tüm şehirlerin şiddetle mücadeledeki konumunu ölçtü, kurumlararası işbirliğine katkı sağladı.
Doğan Haber Ajansı, hurriyet.com.tr ve CNN Türk, hem projeye destek oldular, hem haberlerimizi, görüntülerimizi aktardılar. Kültür Üniversitesi fotoğraflarımızı ve belgesel görüntülerimizi çekti. Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği, tren sohbetleri düzenledi. YGA Hayal Ortakları, okuma atölyeleriy aptı. Pegasus, Pal FM ve Nokia da destekçilerimizdi.
Gönülden teşekkürler
Hepsine gönülden teşekkür ediyoruz. Projeye inandıkları ve trenle bu hak yolculuğuna çıktıkları için. Geçen yıl Kars-Edirne arasındaydı güzergahımız, Edirne’den İstanbul’a dönerken, yine tiyatrocu ekibimizin marifetiyle herkesin yüzüne birkaç damla gözyaşı kondurmuştuk. Oysa gerek yoktu boyalara; herkes sahiden ağlıyordu.
Ama ne oldu; bu yıl yine buluştuk, düştük yollara. Bu kez Edirne’den dönerken kimsenin sahte ya da gerçek gözyaşına ihtiyacı yoktu. Çünkü hepimiz biliyoruz ki artık bu hak yolculuğundan dönülmez!
Yola çıktık bir kere. Bundan böyle hep yolda olacağız. Çünkü: Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür...
SON NOT: Yarın İstanbul Haydarpaşa Garı’na tüm İstanbullu çocuklar, anneleri, babaları, komşuları, arkadaşları, teyzeleri, dedeleri davetli. Coca-Cola Mutluluk Bandosu’yla son bir kez coşup Akbank Çocuk Tiyatrosu’nu izlemeye, sergilerimizi gezip sevdikleri bir parçayla karaoke yapmaya, resimler çizip dünyadan ve büyüklerinden beklediklerini söylemeye, hep birlikte Hürriyet Hakkımızdır demeye...

Haberin Devamı

YARIN SON GÜN: HAYDARPAŞA’DAYIZ

Haberin Devamı

Şoparlı, yağlı güreşli tava ciğerli kutlama

Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)
Hürriyet Treni Edirne’de Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, Sağlık Müdürü Hatice Gül ve Sosyal Hizmetler Müdürü Tamer Tahmazoğlu ile öğrenciler karşıladı.Tren etkinlikleri gün boyu ziyaretçilere hoş anlar yaşattı.

Burhan Öçal, önceki akşam Kırklareli’nde 2 bin kişiyi coşturdu.

Bu sayfa Hürriyet Treni’nde yapılmıştır

50 gün boyunca Hürriyet Treni etkinliklerini izleyebilmeniz için bu sayfaları trende hazırlayan ve her biri tren insanı olan arkadaşlarımız Nihat Uğurlu, Umut Karaahmetoğlu, Seda Çorman ve Cumali Sözeri’ye teşekkürler... 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!