Bu tahliyeyi anlayamıyorum

Güncelleme Tarihi:

Bu tahliyeyi anlayamıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 01:02

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Mehmet Ali Ağca’nın tahliyesi konusunda, "Türkiye’nin önde gelen gazetecisini öldürdüğü mahkemede kanıtlanmış birisi müebbete mahkum olacak, 5-6 yıl sonra elini kolunu sallayarak çıkacak... Bunu anlamak mümkün değil" dedi. Baykal’ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

POLİTİKACI BOZUYOR

Olayı Ağca olayı olarak görmenin ötesinde, gereksiz, yanlış, zamansız bir af olayının Türkiye’de nelere yol açtığı konusunda ibret verici bir örnek olarak değerlendirmemiz lazım. Bu, İtalyan adaletiyle Türk adaleti arasındaki infaz hukuku bakımından ortaya çıkan bir büyük farklılığı, bir büyük çarpıklığı göstermektedir. Hüküm veriliyor, ama uygulama yok, infaz yok, hakimin verdiğini politikacı bozuyor. Mahkeme ’müebbet hapis’ dedi. Ne yaptık? Adaletin müebbete mahkum ettiği bir insanı 5-6 yılda tahliye ettik. İtalya ne yaptı? Öldürmeye teşebbüs eden birini 20 yıla mahkum etti ve 20 yılın tümünü çektirdi. Adalet sadece hükmün ilan edildiği anda gerçekleşmez, hükmün gereğinin yerine getirilip getirilmediği ile ilgili olarak adalet yerini buldu mu, bulmadı mı bunu tespit etmek lazım.

AF’FETMEYELİM

Af sözünü artık gündemden çıkaralım. Sadece bu konularda değil, Maliye Bakanı kendisi için dört tane af çıkarıyor. Böyle bir uygulama olabilir mi? Dünyanın neresinde, Hotanto’da bir maliye bakanı kendisine dört defa af çıkarsa kıyamet kopar. Türkiye’de oluyor, kimsenin aldırdığı yok.

Rozet taktı
/images/100/0x0/55eb18acf018fbb8f8aacc2b


CHP Lideri Baykal, Kurban Bayramı tatilini geçirdiği Antalya’da, CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen bayramlaşma törenine gelişinde çiçeklerle karşılandı. Parti binası önünde Antalyalılara seslenen Baykal’a, Döşemealtı ve Kovanlık’tan getirilen nergis çiçekleri hediye edildi. Baykal’a Parti Meclisi Üyesi Şahnaz Çakıralp, Milletvekili Tuncay Ercenk, İl Başkanı Ömer Melli ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de eşlik etti. Baykal bayramlaşmanın ardından, CHP Antalya Merkez İlçe Başkanlığı’na üye olan manken ve oyuncu Şebnem Özinal’a parti rozeti takarak üyeliğini imzaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!