Bu pazar müzayedeler günü

Güncelleme Tarihi:

Bu pazar müzayedeler günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şehrimiz bu pazar üç müzayedeye birden ev sahipliği yapacak. Bunlardan ilki Antik A.Ş. tarafından SwissÔtel The Bosphorus Balo Salonu'nda, ikincisi DE Müzayedecilik tarafından Hilton Oteli Balo Salonu'nda, sonuncusuysa Eskidji Müzayede Evi'nde gerçekleşecek.

İstanbul SwissÔtel The Bosphorus Balo Salonu'nda gerçekleşecek ilk müzayede iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde Türk musikisinin ünlü isimlerinden olan, ayrıca ressam ve tasarımcılık yönleri de bulunan Zeki Müren'in Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı'na bağışladığı mücevherler, kostümler ve 273 adet tablosu satışa sunulacak.

İkinci bölümdeyse tuğralı Osmanlı gümüşleri, Fransız porselenleri, Yıldız porselenleri ve Çanakkale seramikleri, çok önemli bir koleksiyona ait camlar, tuğralı gümüşler, Fransız mobilyaları ve İbrahim Çallı, Naci Kalmukoğlu, İbrahim Safi, Nazlı Ecevit, Nuri İyem, Abidin Dino ve Burhan Doğançay gibi klasik ve çağdaş Türk ressamlarına ait tablolar satışa sunulacak. Müzayedede yer alacak eserler 5 ve 6 Mayıs'ta Antik Palace'da görülebilir.

DE Müzayedecilik'in düzenlediği ‘‘Tablo ve Sanat Eserleri'' müzayedesinde aralarında Türk resim sanatının en ünlü ustalarından Hüseyin Zekai Paşa, Hoca Ali Rıza ve Süleyman Seyyit'in eserlerinin yanı sıra dünyaca tanınan Paul Signac'a ait bir tablonun da bulunduğu toplam 270 adet tablo ve sanat eseri satışa çıkıyor.

Eskidji Müzayede Evi'nde aynı günde üç ayrı konuda müzayede yapılacak. 60 parçalık ‘‘el işlemesi'' müzayedesi saat 15.00'de, Darüşşafaka Koleksiyonu'na ait 124 parçalık ‘‘obje-mobilya'' müzayadesi saat 16.00'da, Türkiye'nin en ünlü fırçalarının imzasını taşıyan 250 adet tabloyu kapsayan ‘‘resim'' müzayedesiyse saat 17.00'de gerçekleşecek.

Antik A.Ş. Spor Cad. Talimyeri Sok. Maçka. Tel: (0212) 236 24 60

DE Müzayedecilik tel: (0212) 288 18 27

Eskidji Müzayede Evi, Paşabakkal Sok. 28-34, Dolapdere. Tel: (0212) 253 62 05

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!