Bu nasıl vicdan... Doğum yapıp bebeğiyle eve geldi kocası tarafından katledildi

Güncelleme Tarihi:

Bu nasıl vicdan... Doğum yapıp bebeğiyle eve geldi kocası tarafından katledildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 07:00

İkinci çocuğunu cuma günü kucağına alan ve önceki gün hastaneden taburcu olan Vatfa Ecevit, eşi tarafından 17 defa bıçaklanarak öldürüldü.

Haberin Devamı

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde cuma günü doğum yapan Vatfa Ecevit (25), önceki gün taburcu oldu. Artuklu’ya bağlı kırsal Dara Mahallesi’ndeki evine giden Vatfa Ecevit akşam saatlerinde, tartıştığı eşi Şiyar Ecevit tarafından 17 defa bıçaklanarak ağır yaralandı. Şiyar Ecevit (28), yakınlarından yardım istedi. Eve gelen yakınları Vatfa Ecevit’i kanlar içerisinde görünce jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Şiyar Ecevit gözaltına alınırken, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Vatfa Ecevit, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 2’nci çocuğunu yeni kucağına alan Vafta Ecevit’in cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şiyar Ecevit ise çıkarıldığı mahkemece ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ecevit, ifadesinde olaydan önce eşi ile tartıştığını, ardından evden çıkarak uyuşturucu madde kullanıp geri döndüğünde tartışmanın devam ettiğini söyledi. Cenazeye katılan Mardin Baro Başkanı Avukat İsmail Elik, “Son bir ay içerisinde Artuklu’da işlenen 2’nci kadın cinayeti. Artık kadın cinayetlerinin görmezden gelinmesi kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!