Bu nasıl olağanüstü!

Güncelleme Tarihi:

Bu nasıl olağanüstü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 18:16

Çevre Bakanı Pepe, "kuş gribi" ile ilgili olarak Av Komisyonu’nu iki hafta sonra olağanüstü toplantıya çağırdı.

Haberin Devamı

Çevre Bakanı Osman Pepe, son günlerde görülen "kuş gribi" sonrasında Av Komisyonu’nu 28 Ekim 2005’te olağanüstü toplantıya çağırdı. Bakan Pepe, il müdürlüklerine gönderdiği genelgede "İyi piştiğinden emin olunan kanatlı etleri ve yumurtalarının tüketilmesi tavsiye edilmelidir" dedi.

Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Pepe’nin Merzez  Av Komisyonu’nu 28 Ekim 2005’te olağanüstü toplantıya çağırdığı kaydedildi.  Bakan Pepe’nin 81 il valiliğine bir yazı göndererek, il sınırları içinde av sahalarında görülebilecğek şüpheli ve toplu yabani hayvan ve kuş ölümleriyle ilgili İl Çevre ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla kendilerine bilgi verilmesini istediği belirtildi.

"EMİN OLDUĞUNUZ KANATLI ETİ VE YUMARTAYI TÜKETİN"

Pepe, İl müdürlüklerine gönderdiği genelgede de şunları kaydetti:  "Elde edilen bilgiler doğrultusunda hastalığın şekli, özellikle hastalığın görüldüğü çiftliklerle alakalı olduğundan varsa iliniz dahilindeki kanatlı yaban hayvanı üreticilerinin ve çalışanlarının korunma önlemleri titizlikle uygulamalarını (eldiven, maske, kişisel hijyen) sağlanması ve bu kişilerin hastalıkla ilgili olarak bilgilendirilmeleri gerekmektedir. Ayrıca hastalığın görüldüğü ülkelere seyahat edenlerin de bu çerçevede uyarılarak ancak iyi piştiğinden emin oldukları kanatlı etlerinin ve yumurtaların tüketilmesi tavsiye edilmelidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!