Bu maaşla bu villa olur mu

Güncelleme Tarihi:

Bu maaşla bu villa olur mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:00

KPSS skandalıyla ilgili dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan dışında ifadeler alındı.

Haberin Devamı

Özellikle çalışanların mali hareketliliklerinin mercek altına alındığı soruşturmada dönemin ARGE müdürüne “3 bin liralık maaşla, 3 milyonluk villa nasıl aldın” diye soruldu. 

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2010 yılındaki Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri testindeki skandalla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2005-2011 yılları arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM) Genel Sekreter, İdari İşler, Sınav Hizmetleri, Araştırma Geliştirme ve Değerlendirme Müdürleri ile Test Geliştirme uzmanları ve denetçilerin de aralarında bulunduğu 180 çalışanın ifadesi alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne “şüpheli ve bilgi sahibi” sıfatlarıyla çağrılan 180 kişiye, Mali Suçlar ve Bilişim Suçlarla Mücadele Mü-dürlüğü’nde sorular yöneltildi. Yönetici kadrosundaki şüphelilere soru kitapçıkları ve sınav sonuçlarının bulunduğu kozmik oda ile internet yoluyla nasıl bağlantı kurdukları, yapılan ihalelerde yapılan usulsüzlükler konusunda sorular yöneltildi.

YARIMAĞAN DIŞINDA TAMAM

Yöneticilere, mal varlıkları, gelirlerinde yaşanan anormal artış, bağlantılı kişiler ve özellikle ihaleleri soruldu. Dönemin Araştırma Geliştirme ve Değerlendirme (ARGE) Müdürü ve aynı zamanda ihalelerde imza yetkisi bulunan H.A.’nın, “3 bin lira maaşla 3 milyon liralık villayı nasıl aldınız?” sorusuna, “O dönem 3 bin lira maaş alıyordum. Eşimin de 3 bin liraya yakın aylık geliri vardı. 3 milyon liralık villam yok. Eşim ve kendi birikimimle aldığımız ev, araba var” yanıtını verdiği öğrenildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sakınan’ın ifadeleri inceledikten sonra ÖSYM Başkanlığı’ndan istifa eden Ünal Yarımağan’ı adliyeye ifadeye çağıracağı öğrenildi.

Skandal neydi

Haberin Devamı

KPSS Eğitim Bilimleri testinde bazı adayların yerleşme, puanlama ve doğru-yanlış sayılarında değişiklik yapıldığı saptanmıştı.

8’ler açık uçta çuvallıyor

TÜRK Eğitim Derneği (TED) Üniversitesi’nde 4 yılda bir hazırlanan ‘Uluslararası Matematik ve Fen Bilimleri Araştırması (TIMSS) 2011 raporu açıklandı. Rapora göre, 8’inci sınıf öğrencileri açık uçlu ve birkaç cümle ile açıklama yazılması gereken soruları yanıtlamakta güçlük çekiyor. Üst düzey okullarda 4’üncü sınıf öğrencileri matematik öğrenmeyi severken, alt düzey okullardaki öğrenciler sevmiyor. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!