Bu kuyudan Peggy mi çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Bu kuyudan Peggy mi çıkacak
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 00:43

Almanya’da polis, 12 yıl önce kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knobloch’un cesedini, bir evin avlusundaki kuyuda arıyor. Alman basınının sorusu işe şu: Peggy’yi öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Ulvi Kulaç yoksa masum mu?

Haberin Devamı

PEGGY’nin kaybolması 12 yıl önce Almanya’yı derinden sarstı. Günlerce aranan çocuÄŸa ait hiçbir iz bulunamadı. Ancak annesi onun için bir mezar yaptırdı. Polis ise Peggy’nin cinayet şüphelisi olarak engelli Ulvi Kulaç’ı tutukladı. Ulvi Kulaç suçlu bulunup psikiyatri hastanesine gönderildi.Â

Peggy’nin acı kaderi 12 yıl sonra yeniden Almanya’nın gündemine oturdu. Yeni bir ipucu bulan polis iki gündür cesedi bulmak için çok geniş çaplı bir arama yapıyor. Polis olayın yaşandığı Lichtenberg kentinde, daha önce iki kız çocuğuna tacizden hapis yatmış olan Robert E.’nin evinin avlusunda dün de kazı çalışmalarına devam etti. Soruşturma amacıyla gözaltına alınan Robert E.’nin (63) evinin avlusunda üstü kapatılmış bir kuyu bulundu. Arka avluda ortaya çıkan kuyunun dehlizlerle kanalizasyon sistemine bağlı olduğu tespit edildi. Kuyuya ulaşmak için döşeme taşları tamamen söküldü. Kanalizasyon borularında inceleme yapmak üzere özel kamera sistemleri devreye sokuldu. Kuyudaki su boşaltıldı.

/images/100/0x0/55eb660bf018fbb8f8be94bb
Â

Haberin Devamı

2 YIL CEZAEVÄ°NDE YATMIÅž

Polis, Peggy’nin cesedini bulmak için şüpheli Robert E.’ye ait olduğu belirtilen başka mekanlarda da arama başlattı. Komşu kentlerden Hirschberg’deki bir evde de kazı yapıldı. Gözaltına alınan Robert E.’nin 2008’de küçük çocuklara tecavüz etmekten yargılandığı, 2010’da cezaevinden çıktığı belirlendi.

ÅžEF HESAP VERECEK

Peggy’nin kaybolduğu dönemde de şüpheli olarak sorgulanan ancak delil yetersizliği yüzünden serbest bırakılan şüphelinin, bu kadar suça rağmen neden sıkı bir kovuşturmaya uğramadığı sorgulanıyor. Peggy’nin annesi gelişmeler üzerine kendini tamamen boşlukta hissettiğini söyledi. Peggy’nin katilinin Robert E. veya bir başkası çıkması durumunda dönemin polis şefi Wolfgang Geier’in nasıl hesap vereceği sorusu da gündeme geldi. Wolfgang Geier, Peggy’nin katilini bulduğu için Almanya’nın en başarılı polisi unvanını almış, seri cinayetleri aydınlatacağı umuduyla Bosporus özel komisyonunun başına getirilmişti. Geier başarılı olamayınca da görevi bırakmıştı.

Haberin Devamı

Ulvi için kampanya düzenlemişlerdi

/images/100/0x0/55eb660bf018fbb8f8be94bd

2001 Mayıs’ından beri kayıp olan Peggy’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Ulvi Kulaç, 2004’te ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığında, suçsuzluğuna inananlar, kampanya başlatarak, soruşturmanın yıllar sonra yeniden açılmasını sağlamıştı. Kentte restoran işleten Türk baba ve Alman annenin engelli oğlu Ulvi Kulaç’ın avukatı Michael Euler, davanın yeniden görülmesini hedeflediklerini açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!