Bu kez KCK için

Güncelleme Tarihi:

Bu kez KCK için
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 00:00

KCK operasyonunda 7’si belediye başkanı 23 kişinin tutuklanması, Güneydoğu’nun birçok kentinde protesto edildi.

Şırnak’ın Cizre İlçesi´nde önceki akşam çıkan olaylar dün de sürdü. Esnafın kepenk açmadığı ilçede, İdil Caddesi, Cudi Mahallesi ve Nur Mahallesi’nde bir araya gelen göstericiler, polislerle çatıştı. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu göstericiler, ara sokaklarda toplanıp polise taşla saldırınca, polis de göstericilere biber gazı sıktı. Olay yerindeki Menderes İlköğretim Okulu’ndaki etüt programından çıkan minik öğrenciler, biber gazı nedeniyle zor anlar yaşadı. Cizre Belediyesi önünde kurulan çadırda BDP’liler tarafından başlatılan oturma eylemi de sürdü.

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde, yaklaşık 100 kişi, `Baskılar bizi yıldıramaz’, `Biji Serok Apo (Yaşasın Apo)’ sloganları attı, ateş yakıp yola barikat kurdu. Polis, taş atan göstericilere basınçlı su ve biber gazı sıktı. Olayların ardından Yüksekova’daki tüm işyerleri kepenk kapattı.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde, operasyon kapsamında Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin’in tutuklanması protesto edildi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, `Öcalan’ sloganları eşliğinde, siyah bayrak asılı olan belediye binası önünde yarım saatlik oturma eylemi yaptı. Grupta, PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan’ın kardeşi Bozan Karayılan da yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!