Bu kez de ‘Ramazan magandası’ can aldı

Güncelleme Tarihi:

Bu kez de ‘Ramazan magandası’ can aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2006 11:56

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Bağyurdu Beldesi'nde, Ramazan ayının gelişini kutlamak için ateş açtıkları ileri sürülen gruptan bir kişinin tabancasından çıkan kurşunla vurulan iki çocuk annesi 33 yaşındaki Gülbeyaz Başsaatçi öldü.

Haberin Devamı

Olay dün akşam saatlerinde Bağyurdu Kasımpaşa Mahallesi Yozgatlı Sokak'ta meydana geldi. Ramazan'ın gelişini kutlamak için, akşam ezanının ardından havaya ateş eden gruptan, kimliği belirsiz bir kişinin tabancasından çıkan kurşun, o sırada üç katlı evlerinin terasında temizlik yapan iki çocuk annesi Gülbeyaz Başsaatçi'nin başına isabet etti.

Bağyurdu Sağlık Ocağı'na ait ambulansla ağır yaralı olarak Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gülbeyaz Başsaatçi burada yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Eşinin ölüm haberini alan Kemal Başsaatçi ile yakınları hastane önünde sinir krizi geçirirdi. Gülbeyaz Başsaatçi'nin cezanesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Genç kadını kimin öldürdüğünün belirlenmesine çalışıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

“GELENEK KURBANI OLDU”

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ne bağlı Bağyurdu Beldesi’nde yıllardır sürgelen, Ramazan ayının gelişinin havaya ateş edilelerek kutlanması sırasında, evinin terasında vurularak ölen Gülbeyaz Başsaatçi’ye İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Dudağının üstüne isabet eden bir kurşunla vurulduğu belirlenen Gülbeyaz Başsaatçi’nin cenazesi eniştesi Celal Aydar tarafından teslim alındı. Başsaatçi’nin gelenek kurbanı olduğunu söyleyen eniştesi tuğla fabrikasından emekli makine ustası 54 yaşındaki Celal Aydar şöyle dedi:

“Evlerinin üçüncü katında inşaat vardı. Ustalar işini bitirmişti. Gülbeyaz da temizlik yapmak için oğlu Çağrı’yla terasa çıkmış. Köyde geleneksel olarak Ramazan’ın gelişi havaya ateş ederek kutlanır. Yine kutlamalar için havaya ateş edilirken oğlu Çağrı,‘Anne ateş ediliyor. Ben ineyim’ diyerek alt kata inmiş. Bir süre sonra annesini merak edip yukarı çıktığında, vurulduğunu görmüş. Kimin silahından çıkan kurşunla vurulduğu henüz belli değil. Terasta ve önündeki ağaçta mermi ile saçma izleri var. Jandarma olayı araştırıyor” dedi.

ÇOCUKLARI ŞOKTA

Genç kadının cenazesi, ikindide Bağyurdu Çarşı Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Belediye Mezarlığı'nda toprağa verilmek üzere beldeye getirildi. Maganda kurbanı olan genç kadının çocukları 9 yaşındaki Çağrı ve 13 yaşındaki Cavit Başsaatçi henüz olayın şokundan kurtulamadı. Çağrı Başsaatçi “Silah seslerinden sonra merak edip, annemin yanına çıktığımda kanlar içinde buldum. Daha sonra komşulara haber verdik. Komşular geldikten sonra da ambulansla Turgutlu’ya götürdüler” diye konuştu. İki çocuk büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bir çimento fabrikasında (Batıçim) çalışan ve 15 yıllık eşini kaybetmenin acısını yaşayan 37 yaşındaki Cemal Başsaatçi'yi, yakınları teselli etmeye çalıştı. Ölen kadının komşusu ve akrabası Hasan Bali de, “Bu gelenek uzun yıllardır sürüyor. Çok saçma olduğunu düşünüyorum. Her Ramazan ayı başlangıcında böyle ateş ediyorlar. Ancak bu yıl çok aşırıya kaçtılar, yaklaşık 500 kişi ateş etmiştir. Geçmişte bu kadar çok olmuyordu. İste bu saçma gelenek bir hayatı söndürdü, kimin vurduğu da belli değil” dedi.

Bağyurdu Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü sürdürürken, vatandaşlar genç kadını öldürenin belirlenip yakalanmasını, bu geleneğin de kaldırılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!