Bu kez Avrupa’da yürüyecek

Güncelleme Tarihi:

Bu kez Avrupa’da yürüyecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2007 02:00

Kızı Selin Uras ile arkadaşı Erdem Celasun’un Bağdat Caddesi’nde trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra, 7 yıl önce yasaların değişmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen Boray Uras, bu kez de davanın sonuçlanmamış olmasını protesto için Brüksel’den Strasbourg’a yürüyecek. Uras, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.

BORAY Uras, 26 Mayıs 2008’de başlayacağı yürüyüşte Belçika, Almanya, Lüksemburg ve Fransa’da 550 kilometre yol katedecek. Kazaya neden olan Baran Balcıoğlu hakkında mahkemece verilen kararın Yargıtay’dan dört kez geri döndüğünü hatırlatan Uras, bir kez daha bozulması halinde davanın zaman aşımına uğrayacağını söyledi. Boray Uras, zamanaşımı gerçekleşmeden durumu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne iletip, dava zaman aşımına uğradığında açacağı davanın dilekçesini verecek.

Baran Balcıoğlu, Bağdat Caddesi Erenköy ışıklarda 30 Nisan 2000’de meydana gelen trafik kazasında Erdem Celasun ve kız arkadaşı Selin Uras’ın bulunduğu otomobile kırmızı ışıkta geçerek çarpmıştı. Erdem Celasun ve Selin Uras’ın hayatını kaybettiği kazada Baran Balcıoğlu’nun bir otomobille yarışırken kazaya sebep olduğu belirlendi. Balcıoğlu, 10 yıl hapis istemiyle yargılanırken, 8 ay tutuklu kalıp, 10 bin YTL kefaletle serbest bırakıldı. Yargıtay’dan dört kez dönen dava 2009’da zaman aşımına uğrayacak. Boray Uras, Avrupa’daki yolculuğunu 7 yıl önce İstanbul’dan Ankara’ya yaptığı yürüyüşteki kıyafetleriyle gerçekleştirecek. Uras önümüzdeki yıl yapacağı yürüyüşe, her akşam Caddebostan Sahili’nde bir saat yürüyerek hazırlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!