Bu kentten tornado geçti

Güncelleme Tarihi:

Bu kentten tornado geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD, bu yıl art arda meydana gelen hortum, kasırga ve tornado gibi atmosfer olaylarından başını kaldıramıyor. Üstün teknoloji ürünü binalar ve altyapı elemanları bile doğal afetler karşısında etkisiz kalıyor. Dev gökdelenler, elektrik direkleri ve otomobiller, oyuncak maketler gibi devrilip büyük zarar meydana gelirken kanalizasyon ve haberleşme ağları geri kalmış ülkelerdeki gibi hemen devre dışı kalıyor.

Son olarak 2 güçlü tornado, Tennessee eyaletinin başkenti Nashville'de büyük hasara yol açtı. Bazı evler temellerinden sökülüp havaya uçarken gökdelenlerin yüksek katlarında cam çerçeve kalmadı. Geçen şubat ayında 100 kişinin ölümüyle sonuçlanan hortumun izlediği yoldan gelen ikiz tornado, bu kez 500 binayı harabeye çevirdi. Felakette ölen olmadı, ama 100 kişi yaralandı. İlk tornado, akşam iş çıkışına rast geldi. Belediye Sarayı ile Uygulamalı Sanat Merkezi'nin çatıları bıçakla kesilmiş gibi uçtu. İnşa halindeki bir stadyum büyük zarar gördü. İki saat sonra ikinci bir tornado, Nashville kentini bir kez daha vurdu. İkinci tornado hasarın daha da büyümesine neden oldu. Belediye Başkanı Don Sunquist, kenti felaket bölgesi ilan etti.

Tornado nedir

Hortumdan çok daha güçlü bir atmosfer olayı olan tornadolar, genellikle Kuzey Amerika, Hindistan, Orta Afrika, Japonya ve Avustralya'da görülüyor. Tornadoların bazen birkaç tanesi bir araya gelerek bir aile oluştururlar ve çok daha yıkıcı olurlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!