Bu kararı babasız iki torunuma anlatın

Güncelleme Tarihi:

Bu kararı babasız iki torunuma anlatın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 02:04

Turgut Taşçı, kendisine korna çaldığı için Yasin Başkurt’u vurarak öldürdü. Polis sireni takılı cipiyle kayıplara karıştı. Kaçtığı Bulgaristan’da 5 ay sonra yakalanıp Türkiye’ye getirildi. Taşçı’ya ağır tahrik, iyi hal ve pişmanlık indirimi uygulanıp 15 yıl hapis cezası verildi. Dede Ömer Başkurt, “Bu kararı babasız kalan iki torunuma anlatsınlar” dedi.

Haberin Devamı

İKİ çocuk babası Yasin Başkurt (32) Gaziosmanpaşa’da oturuyordu. Ailesi o semtin en eskilerindendi. 11 yıl önce babası Ömer Başkurt’un elektrikçi dükkânının başına geçti. Şermin Başkurt’la evlendi. 7 yıl önce oğulları Egemen, 3.5 yıl önce de kızları Ecem dünyaya geldi. Birkaç ay önce işini Gaziosmanpaşa’nın merkezinde kiraladığı bir dükkâna taşıdı. Bir otomobil satın aldı. Turgut Taşçı’nın (41) ise Bayrampaşa’da makine üretimi yapan bir atölyesi ve Turgut Reis adındaki bir kafesi vardı. İddiaya göre, resmi nikâhlı eşinden 4, sevgilisi Fatmagül G.’den (32) de 1 çocuğu vardı. Fatmagül G.’nin birkaç ay önce taşındığı evi Yasin Başkurt’un evine 50 metre uzaklıktaydı.

KIZININ YANINDAYKEN VURDU

24 Ocak 2013’te, Yasin Başkurt işine gitmek için kamyonetine, Turgut Taşçı da kızını kreşe bırakmak için Fatmagül G. ile cipine bindi. Taşçı, Pullu Sokak’ta yol yıkayan belediye işçisinden camına su sıkmalarını isteyince Başkurt ilerlemeleri için kornaya bastı. Polis sirenini çalan Taşçı, Başkurt küfredince cipinden inerek, tetiği çekti. Kasıklarından vurduğu Başkurt’un başına da ateş edip kaçtı.

Haberin Devamı

‘BOĞUŞMADA YANLIŞLIKLA OLDU’

Polisin 5 ay aradığı Turgut Taşçı, emekli öğretmen ağabeyinin yeşil pasaportuyla kaçtığı Bulgaristan’da yakalandı. Taşçı’ya İstanbul 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Taşçı, Başkurt’un kendisine vurduğunu, tabancanın yanlışlıkla patladığını iddia etti.

‘HUZURUNUZDA DAİREMİ VERİYORUM’

Geçen hafta görülen 3’üncü duruşmada Turgut Taşçı, “Pişmanım. Mahkemeniz huzurunda üzerime kayıtlı dairemi karşı tarafa vermek istiyorum” dedi. Mahkeme Taşçı’yı müebbet hapse çarptırdı ancak ceza tahrik, pişmanlık ve iyi hal indirimlerini uygulanarak 15 yıla indirildi.

‘CANININ BEDELİ BU MU’

ÜYE hâkim, “Tahrik hükümleri uygulanmamalıydı” diyerek karara muhalefet şerhi koyarken, Başkurt ailesi temyize gideceklerini söyledi. Başkurt’un babası Ömer Başkurt, “Oğlumun canının bedeli bu mu? Verdikleri kararı gelip babasız kalan iki torunuma anlatsınlar” diye tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!