Bu kadar da olmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu kadar da olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 15:00

Hırsızlar sanatçı Zeki Müren’in Bursa’daki mezarını soymaya çalıştılar.

Haberin Devamı

Zeki Müren'in fotoğrafları için tıklayın...


Sanatçı Zeki Müren’in Bursa’daki mezarındaki, mermer sütunlara oturtulmuş 3 bronz kubbeden birini çalmaya çalışan hırsızlar, 150 kilogramlık kubbeyi taşıyamayınca bırakıp kaçtı.

Sanat Güneşi Zeki Müren’in Bursa Emirsultan Mezarlığında bulunan mezarı, Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı tarafından, mermer sütunlara oturtulmuş 3 bronz kubbe ile anıt mezar haline getirilmişti. Zamanla kararan bronz kubbeler, Zeki Müren’nin ölüm yıldönümü olan 24 Eylül tarihinde mezarı başında yapılacak anma töreni öncesi, Türk Eğitim Vakfı'nca parlatıldı.

 Parlatılan bronz kubbeler, önceki gece, henüz kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yerinden sökülerek, çalınmak istendi. Anıt mezara gelen hırsızlar, her biri 4 mermer sütun üzerine oturtulmuş 3 kubbeden birinin, mermer sütunlarla bağlantısını sağlayan vidalarını söktü. Bronz kubbeyi yerinden kaldırmak isteyen hırsızlar, bu sırada sütunun, Zeki Müren’in mezarının yanında bulunan babası Kaya Müren’in mezarına zarar vererek, parçalanmasına neden oldu. 150 kilogram ağırlığındaki kubbeyi taşımakta zorlanan hırsızlar, çıkan gürültü nedeniyle de bırakıp kaçtı.

Haberin Devamı

Sabah gelen mezarlık görevlileri, Zeki Müren’in mezarındaki bronz kubbelerden birinin yerde olduğunu, sütunlardan birinin de parçalandığını görünce, polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bugün Emirsultan Mezarlığı'na gelen Türk Eğitim Vakfı çalışanlarından Erol Tezci, bronz kubbenin ve kırılan mermer sütunun yerine konulacağını ve zarar gören mezarların tamir edileceğini söyledi. Tezci, “Biz, Zeki Müren’in mezarındaki mermerleri ve bronz kubbeleri, anma günü için parlattık. Kararan bronzlar açığa çıkınca, galiba hırsızların iştahı kabardı” diye konuştu. Öte yandan çalınmak istenen bronz kubbelerin her birinin değerinin hurda olarak satıldığında 2 bin 500 YTL civarında olduğu öğrenildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!