Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2001 00:00



Haberin Devamı

Dinleyin

Courtney Pine, son yirmi yılın en ünlü İngiliz caz sanatçılarından biri. 80'li yıllarda yıldızı parlayan saksafoncu ve besteci Courtney Pine, iddialı besteleri ve yenilikçi yönüyle uluslararası üne kavuştu. Şimdi o İstanbul'da. Bu gece ve yarın gece Tünel Babylon'da ‘‘Nu Jazz’’ gecelerinde müzikseverlerle buluşuyor.

Gidin

Jennifer Lopez'in yeni albümü J-LO, diğer ülkelerle aynı anda Türkiye'de de satışa çıkıyor. Bugün Erenköy ve Nişantaşı D&R mağazalarında bu nedenle bir tanıtım partisi yapılacak. Müzikseverler saat 17.00-19.00 arasında sanatçının albümünü dinleyebilecekler. Number One FM DJ'leriyle tanışacak, sanatçıya ait sürpriz hediyeleri kazanabilecekler.

Deneyin

Aynı anda yürümek, koşmak, kaymak ister misiniz? İşte size birkaç fonksiyonlu değişik bir ayakkabı. Toys ‘‘R’’ Us Mağazaları'nda satışa sunulan Street Flyers ayakkabılar, paten kaymayı seven ama yanında yedek ayakkabı taşımak istemeyenler için ideal bir ayakkabı olarak tasarlandı. Ayakkabının tabanlarına gizlenmiş katlanabilir tekerlekler istenildiğinde açılıyor ve paten olarak kullanılabiliyor. Fiyatı: 25 milyon lira.

Katılın

Türkiye'ye yeni giren bira markası Miller, tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Son kampanya 8 Mart'a kadar sürecek. Miller Genuine Draft'ın bir adet kapağını ambalajda yer alan katılım kuponunu doldurarak P. K. 210 Levent 80622 adresine yollayın. Belki siz de özel Miller jetle seyahat ederek 28 Mayıs-3 Haziran arasında düzenlenen Miller turuyla New York, Los Angeles, San Francisco ve Chicago'daki eğlence turuna katılabilirsiniz.

Kaçırmayın

İstanbul'da kesinlikle kaçırılmaması gereken dev bir sergi bugün başlıyor: Kentin yakın tarihinin bir parçası olan 19. yüzyılın ünlü Rus ressamı Ivan Ayvazovski'nin yapıtları ölümünün 100'üncü yıldönümü dolayısıyla İş Bankası'nın 4. Levent'teki İş Kuleleri'nde sergileniyor. Banka, ressamın onuruna bir de kitap hazırladı.

Tadın

Porto Venere, İtalyanca Venüs Limanı demekmiş. Adını İtalyan Rivierası'nda bir liman kasabasından alınıyor. Nişantaşı'nda yepyeni bir lokanta. İtalyan şef Elio Bevilacqua danışmanlığında oluşturulmuş mönüsü Klasik İtalyan mutfağının lezzetlerini sunuyor. Ev yapımı taze makarnalar, Napoli usulü pizzalar, deniz mahsulleri, İtalyan, Türk ve Fransız şarapları.

Tel: 212-225 46 40-41.

Dolaşın

Sergiler yeni yılla beraber bütün hızıyla sürüyor. Mehmet Uygun'un resim sergisi, İş Bankası Parmakkapı Sanat Galerisi'nde. Fevzi Karakoç'un sergisi Nişantaşı Tem Sanat Galerisi'nde, Tuncay Taymaz'ın sergisi ise Taksim Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde.

Bakın

İşte size farklı bir konsol. Home Life'ın Amerika'nın önde gelen firmalarından Theodore Alexander imzalı mobilyalarından biri. Theodore Alexander, farklı ve yaratıcı materyaller kullanarak ürettiği orijinal tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Home Life'ın mağazaları İstanbul Etiler ve Suadiye'de.

Keşfedin

Bugün Tarih Vakfı'nın düzenlediği ‘‘Su, Sınır ve Kültür: Doğu Akdeniz ve Suriye’’ gezisine başvurmak için son gün. Halep Üniversitesi Osmanlı Mimarisi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Hretani'nin rehberliğinde 25 Ocak'ta başlayan gezi, üç gün sürüyor. Adana, Antakya, Halep, Gaziantep. Hıristiyanlığın ilk kilisesi St. Pierre, Titus Tüneli, Kaya Mezarları, Halep Kalesi, Halep Ulu Camii, gezilecek tarihi yerlerden birkaçı. Tel: 0212-233 21 61.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!