Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2001 00:00

Haberin Devamı

Gezin

Karikatürist Nezih Danyal'ın ‘‘Kırk yılda bir 2000’’ adlı sergisi Ankara'dan sonra İstanbul'da Doku Sanat Galerisi'nde. Sergi, tuval üzerine akrilik 30 çalışmadan (yanda) oluşuyor. 1999'da ölen ressam Metin Talayman'ın ‘‘Karanlığın içine Doğru’’ adlı resim sergisi ise Beyoğlu Aksanat'ta.

Faydalanın

İndirimler bütün hızıyla sürüyor. Yeni Karamürsel Mağaza zinciri, büyük kış indirimine başladı. 29 Ocak tarihine kadar sürecek olan kampanyada tüm ürünler yüzde 50 ucuzladı. Kadın-erkek konfeksiyonu, kozmetik, çocuk giyimi, ev tekstili, beyaz eşya... Herşey var. YKM'de Bonus Kart sahipleri taksitli indirim yapabiliyor.

Yoga yapın

Son yıllarda yoga o kadar yaygınlaştı ki, çeşitli türleri ayrı ayrı yapılıyor artık. Etiler'deki Hillside City Club'da da ‘‘Ashtanga Yoga‘‘ dersleri başladı. ‘‘Flow’’ adı verilen, birbirine nefesle akan seri hareketler bu türü diğer yogalardan ayıran en önemli özellik. Ashtanga yoga'yı Madonna, Sting gibi ünlüler de yapıyor. Dersleri Sri K. Pattabhi veriyor. Tel: 212-287 85 85.

Karıştırın

Müzik dinlerken merak virüsü tarafından taciz ediliyor, aklınıza besteci ya da eser hakkında olmadık sorular takılıyorsa size yeni yayımlanan ‘‘Dinleyicinin Kitabı’’nı tavsiye edeceğiz. Üner Birkan'ın yazdığı müzik kılavuzunda 129 bestecinin yaşam öykülerinin yanısıra konser programlarında sık rastlanan 400 eser hakkında bilgi veriliyor. 488 sayfalık bu eseri Borusan Kültür ve Sanat Yayınları yayımladı.

Kaçırmayın

Bu hafta İstanbul'da arka arkaya çok iyi sergiler açıldı. Cumartesi gününüzü bunları gezerek geçirebilirsiniz. Ünlü ressam ve heykeltraş Rasim Konyar'ın bronz heykelleri, tual üzerine akrilikleri Karsu Tekstil Sanat Galerisi'nde (Gazeteciler Sitesi Yazarlar Sokak No. 26 Esentepe) sergileniyor.

Dansedin

Bu gece ve yarın gece İstanbul Tünel'deki Babylon çok eğlenceli. Mavi Jeans'in düzenlediği eğlencede pop müziğin eğlenceli grubu GusGus'ın DJ'leri Herb ve Alfred Feat ve vokalist Lola B. Nice müzikseverleri çoşturacak. GusGus, İzlanda Demokratik Partisi için hazırladığı kampanya filminin müziklerinin beğenilmesiyle adını duyurdu.

Oynayın

Kelebek Bertie bu oyuncağın adı. Kendisi bir uğurböceği. Yumuşacık, parlak ve canlı renklerde. Bebeklere yönelik bir oyuncak aslında: Bebekler ses çıkaran bu oyuncağı gözleriyle takip edebiliyor. Kelebek Bertie'nin satıldığı Mothercare Mağazaları İstanbul, İzmir ve Adana'da bulunuyor.

Uğrayın

Ortaköy'deki Feriye Sinemaları'nda yen ibir kafe açıldı. Living Room Cafe, bir evin oturma odasını andırıyor. Hafta içi servis öğle yemeğiyle başlıyor, gece sürüyor. Çarşamba akşamları 22.30'dan sonra ‘‘Living Room Geceleri’’ düzenleniyor. Cumartesi pazar günleri de 10.00-14.00 arası kahvaltı var. Üstelik Feriye Sinemaları'nda gösterimde olan filmlerin 12.00 seansına bilet de hediyesi...

Bakın

Özbek asıllı sanatçı Firdavsi Feyzullah'ın natürmortları İstanbul Teşvikiye'de Şakayık Sokak'taki Galeri Selvin'de (üstte). Sabancı Üniversitesi'nin Bankalar Caddesi'ndeki Kasa Galeri'sinde bir tasarım sergisi var. İhsan Oktay Anar, Murat Artu ve Cemil İpekçi'den ‘‘çizime farklı yaklaşımlar...’’

Koklayın

Fem Kozmetik kadınlar için ‘‘Axis’’ adlı bir koku üretti. Frambuaz, kayısı, kehribar, vetiver, miskotu, armut bergamut, kavun, taze nane, gül, ylang ylang adı verilen bitki, yonca.... Kokuda bütün bunlardan yararlanıldı. Eau de toilette, banyo jeli, banyo kristali, banyo incileri, yaprakları, sabunu var. Toplam 37 milyon 500 bin TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!