Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Görün

Yarıyıl tatili başladı. Eskimiş eğitim sisteminin ağırlığı altında ezilen okullu çocuklarınıza bir kıyak yapın. Onları mutlaka tatile çıkartın. İşte size seçeneklerden biri; Urfa'ya gidin. Dünyanın ilk üniversitesinin kurulduğu Harran Ovası'nı, Urfa Çarşısını ve Ceylanpınar'ı gezdirin.Urfa'nın Suriye sınırındaki 50 bin nüfuslu ilçeye adını veren ceylanlar, dünyanın en büyük ikinci üretim çiftliğinden size bakıyorlar. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı çiftlikte çam ağaçları arasında gezebilir, ceylanların ürkek bakışları ile buluşabilirsiniz.

Tadın

Meksika Garnitürü... Dardanel'den yeni bir lezzet. Kırmızı fasulye, bezelye, mısır, kırmızı biber ve havucun uyumlu birlikteliği ile sofralarınıza Meksika esintisi getirin. Üstelik bu garnitürü ister yemeklerinizin yanında sunabilir, isterseniz yeni lezzetler yaratmak için kullanabilirsiniz. Yemeklere ve salatalara farklı bir lezzet katmak için 370 ml'lik cam kavanozda satışa sunuldu.

Dikkat

Alacağına şahin verdiğine karga olan bankalar, faizleri düşürdü. Tabii vadeli mevduat ya da repo faizlerindeki düşme banka kredilerindeki düşmeden çok daha hızlı gerçekleşti. Artık tüketici kredisi faizleri yüzde 6'lar, konut ve araba faizleri ise yüzde 3'ler civarında seyrediyor. Faizlerdeki bu düşüşten önce oldukça pahalı faizlerle kredi alanlara bugün yapacak bir şey düşüyor. Tekrar kredi alın, eski kredinizi kapatın ve bu seferki için çok daha az ödeyin. Çünkü bankalar, bu yeni kredi oranlarına düşüşten önce yüksek faizle kredi almış müşterilerine uygulamıyor.

Gidin

Dünyanın en ünlü gruplarından Anathema dün akşamki konserini bu gece de tekrarlıyor. İstanbul Tarlabaşı'nda Kazablanka Concert Hall'de sahne alacak Anathema, kuvvetli rock altyapısını klasik müzik temalarıyla birleştirmesiyle tanınıyor. Jim Beam'in sponsorluğundaki konserde alt grup olarak Türkiye'den Radical Noise, Antisilence ve Knight Errand ve 90'lı yılların ünlü trash metal grubu Metalium yer alacak. Rockseverler kaçırmayın!

Dinleyin

Paris'te yemekli, danslı bir ortamdan canlı yayın dinlemek nasıl bir duygu? Her pazar gecesi iki saat. 100.00 Power FM'de. Saat 20.00 ile 22.00 arası. Müzikleri sunan DJ, bir Fransız: Claude Challe. Çok az konuşuyor. 'Bon soir', 'Good evening' falan diyor. Tümüyle müzik ağırlıklı bir program: Calve Sunday. Paris'te, Budha Bar'da yemek müziği sonrası çalınan dünya disco müzikleri bize ulaşıyor. Challe, doğu batının sentezi oryantalist müziğin öncülerinden çalıyor. Enstrüman ya da sözlü her türlü hareketli müzik karşımıza çıkabiliyor. Dünya etnik müziğinin örneklerine de rastlanıyor. DJ Challe, her sene Power Fm'in davetlisi olarak yazları bir haftalığına Pasha'ya geliyor.

Başlayın

Sıkılıyorsunuz, daralıyorsunuz, mutlu değilsiniz, hatta memnun bile değilsiniz. Haklısınız! Gündelik hayatın karşımıza çıkarttığı sorunları - ki canım memleketimizde bu birçok ülkenin ortalamasından çok yüksek - aşmak için harcanan çaba insanı tüketmeye yetiyor. Size bir önerimiz var. Nefes egzersizlerine başlayın, gevşeme egzersizleri ve meditasyon yapın. Yürümenizi, duruşunuzu, nefes alışverişinizi rahatlatın. Nasıl mı? Yoga'ya başlayın. İstanbul'da yaşayanlar için iki merkez; ister Kuzey Yıldızı (0212 252 67 16), isterseniz The Marmara Gym (0212 251 46 96)

Kullanın

Dişler. Hani o hep sorun çıkartan, sorun çıkartmadıkça da ilgilenmediğimiz parçamız. Tabii ki sorunların önünü almanın ilk yolu doğru dürüst diş bakımı yapmak. Özellikle de çocuklara bu alışkanlığı kazandırmak. Colgate'in yeni diş macunu, hem çizgi film kahramanı Tweety'li tüpü, hem de böğürtlenli tadıyla çocuklara cazip gelebilir. Böylece diş fırçalama arbedesinde çocuklarınıza karşı baştan avantajlı olabilirsiniz.

İzleyin

İstanbul Devlet Opera ve Balesi bugün Kuğu Gölü'nü sergiliyor. İngiliz Ulusal Balesi Artistik Direktörü Derek Deane'in koreografisini yaptığı ve sahneye koyduğu P.İ. Çaykovski'nin ‘‘Kuğu Gölü’’ klasik balenin önde gelen başyapıtı. Balede Odette-Odil rolünü Hülya Aksular, Ayfer Zeren, Çiğdem Tezcür, Sibel Sürel; Prens Siegfreid rolünü ise Oktay Keresteci, Deniz Berge, Alkış Peker dönüşümlü olarak oynuyor. Balede Meriç Sümen de başrollerden birinde. Bu öğlen 15.30'da kaçırırısanız, 16 Şubat Çarşamba saat 20.00 de de izleyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!