Bu hafta da yağışlı geçecek

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta da yağışlı geçecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 00:00

Yağışlı hava devam edecek. Sıcaklık ise salıdan sonra artacak. İşte 5 günlük hava tahmini.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji, poyraz nedeniyle baca gazı ve soba zehirlenmelerine dikkat edilmesini istedi.

Trakya Bölgesi’nde başlayan kar İstanbul’a geldi. Meteoroloji uzmanları, hızı zaman zaman 80 kilometreye çıkacak poyrazda, baca gazı ve soba zehirlenmelerine dikkat edilmesini istedi. Doğu Anadolu’da da kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Trakya Bölgesi’nde etkili olan kar dün İstanbul’a ulaştı. Büyükçekmece ve Çatalca ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı gece 3 dereceye kadar düştü. 80 kilometre hızla esecek poyraza dikkat çeken meteoroloji, buzlanma, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, baca gazı ve soba zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Edirne’de ise buzlanma nedeniyle Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarına ulaşım zaman zaman güçlükle yapıldı. Lalapaşa ilçesinin Vaysal ve Kalkansöğüt köylerini birbirine bağlayan yol, kar ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı. Bulgaristan’a geçişi sağlayan ve kar kalınlığının 15 santimetre olduğu Dereköy´de ise karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı.

Bolu Dağı’nda aralıksız kar

Tekirdağ Şarköy’e mevsimin ilk karı düştü. Malkara ilçesinde ise kar yağışı aralıklara devam ediyor. Buzlanma ve kar yağışı nedeniyle Şarköy-Edirne otobüs seferleri iptal edildi. Çanakkale´de iki günden bu yana devam eden soğuk hava ardından dün sabaha karşı bastıran kar yağışı, yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kocaeli´nin Kartepe ve Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı aralıksız devam ediyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde de yoğun kar yağışının etkili olması bekleniyor. Bölge illerinden Erzincan, Erzurum, Ardahan ve Kars’ta akşam saatlerinden itibaren orta kuvvette kar yağışının etkili olabileceği belirtildi. THY’nin dünkü İstanbul-Şanlıurfa seferi, GAP Havaalanında görüş mesafesinin 200 metreye düşmesi nedeniyle yapılamadı.

Marmara Denizi’nde saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahillerine demirleyen yerli ve yabancı bandıralı 29 şilep ve tanker, poyraz nedeniyle Şarköy sahillerinden ayrılamadı.Marmara Bölgesi’ndeki olumsuz hava koşulları sebebiyle Bandırma-Yenikapı feribot seferi iptal edildi.

ULUDAĞ'DA KAR 30 CANTİMETRE

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin en modern kayak tesislerine sahip Uludağ'da kar kalınlığı 30 santimetre olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye düştüğü Uludağ'da kar yağışının devam edeceği duyuruldu. Kayak sezonu yaklaşırken Ali Ağaoğlu'nun otelinin yanı sıra sahibi olduğu telesiyej ağını çalıştırmayacağını duyurması, endişeye neden oldu.

Meteoroloji, kayakseverlerin ‘Beyaz Cennet' olarak tanımladığı Uludağ'da kar kalınlığının 30 santimetreye yükseldiğini açıkladı. Hava sıcaklığının gece ve gündüz sıfırın altında 6 derece olduğu Uludağ'da yağışların perşembe gününe kadar devam etmesi hafta sonu kayak yapmaya elverişli olacağı da bildirildi.

Ali Ağaoğlu, yeniden yapılanmada somut adım atılmaması nedeniyle kapattığı oteli açmayacağını telesiyejleri de hizmete sokmayacağını açıkladı. Uludağ'daki telesiyej ağının 5'te 3'üne sahip olan Ağaoğlu’nun telesiyejlerini çalıştırmayacağını belirtmesi, otel işletmecilerini kara kara düşündürmeye başladı. Kayak yapmak isteyenlerin bu nedenle başka merkezlere gitmesinden endişe eden işletmeciler, şöyle yakındı:
“Uludağ ilk kez geçen sezon yılların ardından hareketli sezon geçirdi. Bu yıl çok umutluyduk. Ali Ağaoğlu'nun bu tepkisinin bedeli Bursa'ya çıkacak. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu İstanbul'dan geliyor. Buradaki müşterilerimizin uçak ile Erzurum veya Kayseri'ye gitmesinden endişe ediyoruz. Bu da Uludağ aracılığı ile Bursa'ya her yıl giren en az 100 milyon TL'nin başka illere gitmesi demektir.“

İşletmeciler, bu nedenle Ali Ağaoğlu'nun ikna edilmesi için Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın devreye girmesini istediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!