Bu gece izlenecek filmler

Güncelleme Tarihi:

Bu gece izlenecek filmler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2013 10:02

Yılbaşı gecesi kalabalığa karışmak yerine evde sakin bir gece geçirmeyi düşünenlerdenseniz. İşte size aileniz, sevgiliniz ya da arkadaşlarınızla birlikte izleyebileceğiniz film öneriler...

Haberin Devamı

Nightmre Before Christmas / Noel Gecesi Kabusu

Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan "dinamik" bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar.

Bridget Jones'un Günlüğü

Yeni bir yılın başlangıcında, 32 yaşındaki Bridget, hayatına hükmetmeye başlamanın tam zamanı olduğuna karar verip bir günlük tutmaya başlar. Artık masasının üzerinde duran en kışkırtıcı, erotik ve histerik kitap başkaları tarafından yazılanlardan biri değil, bizzat kendi yazdığıdır. Bir tür macera havası veren bu günlükte Bridget, arkadaşlarından erkeklere, yemeklerden sekse kadar birçok konu hakkında bir şeyler yazarken aynı zamanda yepeni bir hayata başlamaktadır.

Haberin Devamı

Bridget kendisini, birbirine tam zıt karakterde iki erkeğin Daniel Cleaver (Hugh Grant) ve Mark Darcy'nin (Colin Firth) arasında bulduğunda, beklenmedik bir şeyi keşfedecektir, kendi yarattığı bu kaosun içinden onu çekip çıkaracak olan zaptedilemez karşı koyucu kişiliğini.

Love Actually / Aşk Her Yerde

Londra’da Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan "Aşk Her Yerde" adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım... Filmin nihai amacının, aşkın yüceliğine dair bir güzelleme olduğunu ileri sürmek mümkün... Belki de "Aşk Her Yerde"nin başrolünde "Aslında Aşk" var...
In Bruges

İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Brugge’a tatile yollanırlar.

Geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray’i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun sadece basit bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni insanlarla tanışır ve aşkı ile kendi hayatı arasında gelgitler yaşamaya başlar.

Haberin Devamı

Fragmanı eğlencelik bir aksiyon filmi vaadetse de, film aynı zamanda son derece dramatik bir hikaye de sunuyor.

The Polar Express / Kutup Ekspresi

Geçirdiği Noel'ler nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle öyledir. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na doğru yol almaktadır.
Kiss Kiss Bang Bang

Harry’nin asıl işi hırsızlıktır. Ancak hesapta olmayan olaylar aracılığı ile bir anda kendisini oyunculukla ilgili bir elemelerde bulur. Rol dedektifliktir. Sonra başarılı olmaya aklına koyar ve ciddi bir biçimde oyunculuk öğrenmeye başlar. Rastlantı bu ya okul arkadaşı Harmony ile derslerde karşılaşır. Ancak Harry bunca zaman sonra onu etkilemekten vazgeçmek niyetinde değildir. Kahraman ayaklarında kendini öne sürer. Ancak ne yazık ki durum pek göründüğü gibi değildir zira bu rol her an gerçeğe dönüşme potansiyeli taşımaktadır. Cehennem Silahı ile alıştığımız Shane Black bu defa yönetmenliğe soyunmuş.
Arthur Christmas / Hediye Operasyonu

Haberin Devamı

Arthur efsanevi Noel Baba’nın en küçük oğludur ve Noel Baba'nın hediye dağıtma merkezi olan operasyon üssünde ekipteki herkes gibi canla başla çalışmaktadır. Fakat tıkır tıkır işleyen bu operasyon merkezinde hediyesini bekleyen yüz milyonlarca çocuk içinden bu sefer bir tanesini atlanır. Şimdi Arthur'un görevi Noel sabahından önce son hediyeyi sahibine ulaştırmaktır...
The Santa Clause 2

Scott Calvin hayatının son sekiz yılını Noel Baba olarak sürdürmüştür. Ancak özel hayatında karşısına çıkan kimi sorunlar, Scott'ın bu ulvi görevinden ayrı kalmasına yol açacaktır. Artık Scott, çok sevdiği işini ve güzeller güzeli Kuzey Kutbu'nu ardında bırakmak durumundadır. Bu işi en acısız şekilde halletmenin tek yolu ise kendisinin yerine, en az kendisi kadar iyi bir Noel Baba bulmaktır. Bulduğu Noel Baba, maalesef umduğu gibi biri çıkmayacaktır.
Tinker Tailor Soldier Spy / Köstebek

Haberin Devamı

Birimin başındaki isim olan Control'ün sağ koluyken, görevden uzaklaştırılan İngiliz casusu George Smiley (Gary Oldman), hükumet tarafından gizlice tekrar kiralanır. Zira, İngiliz Gizli İstihbarat Servisi Sirk'in içinde Sovyetler Birliği için çalışan 'köstebek' bir ajan olduğu şüphesi tüm örgütü sarmıştır... Smiley şimdi gözden çıkartılan kafatası avcılarını himayesine alma pahasına Budapşte'den İstanbul'a uzanan bir ihanet hikayesini çözerek itibarını geri kazanmaya çalışacaktır...

Klasikler arasına girmiş aynı adlı romanın uyarlaması ve televizyon için çekilen dizinin yeniden çevrimi olan yapım 1950'li yıllarda yaşanan soğuk savaş döneminin en keskin günlerine odaklanıyor.

Joyeux Noël / Ateşkes

Haberin Devamı

Yıl 1914. Birinci Dünya Savaşı. İnsanlık tarihinin en kanlı savaşı. Noel zamanı cepheler arasında yapılan özel bir anlaşma gereğince ateşkes ilanı yapılır. Yeniden dünyaya geleceği savunulan İsa’nın doğum gününde ilk olarak katledilen askerler toprağa verilir, ardından da birbirleri ile savaşanlar, birlikte Noel kutlaması yaparlar. İçki ve puro içerler paylaşarak. Birbirlerine eşleri ile çocuklarının fotoğraflarını gösterirler. Birlikte dans edip futbol bile oynarlar. Ancak ateşkes sona erdiğinde birbirlerini yeniden öldürmeye başlarlar. Filmin hikayesi tamamen gerçek olaylara dayanmaktadır. Birçok festivalde yarışmalara katılan filmin ödülleri de mevcuttur.

Mon Oncle Antoine / Antoine Amcam

1940'lı yıllarda Quebec'in soğuk ve ücra bir madenci kasabasında Noel zamanı geçen filmde hem kasabanın en büyük mağazasını işleten hem de cenaze levazımatçılığı yapan amcasının yanında büyüyen bir yeniyetmenin hikâyesi anlatılmaktadır. Ormanlık bir bölgede kurulmuş olan ve bir asbest madeninin de yer aldığı bu küçük, tutucu tarihi kasabadaki sosyal şartlar 15 yaşındaki bir çocuğun bakış açısından anlatılır.

While You Were Sleeping / Sen Uyurken

Lucy bekar bir kadındır. Güzel görünümlü Peter ile her sabah metroda göz göze gelmektedir ve ona hayranlığını beslemektedir. Bir gün Peter raylara düşer. Lucy onu kurtarmak için devreye girer. Peter komaya girmiştir ve yanındaki tek kişi Lucy'dir. Peter'ı ziyaret eden ailesi Lucy ile tanışırlar ve Lucy onlara Peter'ın nişanlısı olduğunu söyler. Bir gün Peter'ın kardeşi olan Jack çıkageldiğinde asıl problem baş gösterir. Lucy ve Jack birbirlerine karşı koyulmaz bir biçimde aşık olmuşlardır.

Santa Clause

Oğlu Charlie ile zorlu bir ilişkisi olan Scott Calvin, tesadüf eseri bir kazaya tanık olur. İşin ilginç yanıysa kazayı geçiren kişinin Noel Baba olmasıdır. Noel vaktine dek işlerini tamamlayıp hediyeleri dağıtmak zorunda olan Noel Baba'nın bu haliyle ayakta durması imkansızdır. Bu yüzden de tüm işler Scott'a kalır. Scott, noel baba kostümü giyerek çocuklara hediyeleri vaktinde ulaşmak zorundadır. Scott'ın başlarda istemeyerekkabul etmek zorunda kaldığı bu görev, kısa bir süre sonra, ona beklemediği bir şekilde cazip gelmeye başlar.

Bad Santa

Noel Baba ve yardımcısı görünüşlü iki dolandırıcı, kostümlerinin yardımıyla Noel arifesinde alışveriş merkezlerine dalarlar. Sempatik görünüşlerinin altında yatan motivasyon, tabii ki bulundukları mekanları soymaktır. Fakat bu dejenere yolculukları esnasında karşılaşacakları 8 yaşındaki bir çocuk, Noel’in anlamını keşfetmelerine yardımcı olur.

The Muppet Christmas Carol

Charles Dickens’ın meşhur Noel Hikayesi’ni bu kez Muppet’lardan dinliyoruz. Ebenezer Scrooge, Noel neşesini reddeden yaşlı ve cimri bir adamdır. Kurbağa Kermit’in canladırdığı asistanı Bob’u tatil olduğu halde çalıştırmaktan geri durmaz. Üst üste cimrilikleri ve kalpsiz davranışları sonucu onu uzun bir gece beklemektedir. Geçmişin, şimdinin ve geleceğin Noel hayaletleri onu ziyaret edecektir!

BAKMADAN GEÇME!