Bu gece Berat Kandili

Güncelleme Tarihi:

Bu gece Berat Kandili
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2006 08:45

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Berat Kandilinin tövbe ederek yanlış yoldan dönmek, günahların kalpte bıraktığı kirlilikten arınmak, ilahi affa ve rahmete ulaşmak, davranışlarına çeki düzen verip iyiye ve güzele yönelmek isteyenlerin önüne açılmış bir fırsat kapısı olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bardakoğlu, yayınladığı kandil mesajında, Perşembeyi Cumaya bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu anımsatarak, Hz. Muhammed'in bu gecede Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini haber verdiğini ifade etti.

Berat gecesinin, tövbe ederek yanlış yoldan dönmek, günahların kalpte bıraktığı kirlilikten arınmak, ilahi affa ve rahmete ulaşmak, davranışlarına çeki düzen verip iyiye ve güzele yönelmek isteyenlerin önüne açılmış bir fırsat kapısı olduğunu kaydeden Bardakoğlu, Kuranıkerim'in kötülük ve düşmanlık değil, erdemli davranışları ve temel insani değerleri öncelemeyi, hayırlı işlerde yarışmayı tavsiye ettiğini dile getirdi.

İyi dindar olmanın bir şartının da Kuran'ın bu öğütlerine kulak vermek olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, bu nedenle 3 ayların, mübarek gün ve gecelerin gönül dünyasına yansıyan ışığına dönerek, insanlara faydalı davranışlar sergilenmesi, etraftaki yoksul, kimsesiz, ilgiye ve bakıma muhtaç kişilere karşı daha fazla duyarlı olunması gereğine işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!