Bu fotoğrafların ucu Türkiye'ye dokunuyor

Güncelleme Tarihi:

Bu fotoğrafların ucu Türkiyeye dokunuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 15:21

İngiliz Telegraph Gazetesi internet sitesinde Ermeni bir sanatçının Türkiye sınırı ile ilgili fotoğraf çalışmasına yer verdi. Haberde ise Türkiye'ye eleştiriler yer veriliyor.

Haberin Devamı

KAREN MİRZOYAN'IN TÜRKİYE - ERMENİSTAN'I KONU ALAN FOTOĞRAFLARI

İngilizlerin ünlü Telegraph Gazetesi Ermeni fotoğraf sanatçısı Karen Mirzoyan'ın "Sınırların Etrafında" isimli çalışması ile ilgili olarak Türkiye ve Ermenistan sınır hattındaki karışıklık ve kaosu tasvir ettiğini yazdı.

10 Ekim 2009'da İsviçre'de her iki ülkenin Başbakanları arasında imzalanan protokole göre Türkiye-Ermenistan sınır kapıları açılırsa Türkiye tarafından Ermenistan'a uygulanan 16 yıllık ambargo sona ereceğini belirten haberin detayında ise çarpıcı yorumlar yer alıyor.

"Türkiye 1993 yılında Azerbeycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan savaştan sonra, Azerbeycan'a olan sadakatini göstermek amacıyla sınır kapılarını kapatmıştı. Aslında Türkiye ve Ermenistan arasındaki düşmanlığın daha eskiye dayanan, kanlı bir geçmişi var. Sanatçı Karen Mirzoyan, Gürcistan Tiflis'de doğmuş ve şu an Ermenistan'da yaşayan bir Ermeni. Onun kafa karıştırıcı fotoğrafları 325 km'lik sınır hattının her iki tarafındaki küçük köylerde yaşanan kaosu anlatıyor. Bu ne başlangıcı ne de bitişi olan, A'dan B'ye fiziki ya da mecazi olarak gitmeyen, kötü niyetli olduğunu hissettiren bir çember gibi."

 

Haberin Devamı

Bu fotoğrafların ucu Türkiyeye dokunuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!