Bu evde kıskıvrak! İşte Taksim bombacısının atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Bu evde kıskıvrak İşte Taksim bombacısının atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2022 07:00

İstiklal'deki hain saldırının üç baş aktörü, 4 aydır Esenler'deki tekstil atölyesinde bir aradaydı. İkisi yakalanan üç terörist, kanlı saldırıyı burada planladı. İşte bu üç terörist ile ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Hürriyet, İstiklal Caddesi’ni kana bulayan Suriyeli bombacı Ahlam Albashir, bombayı temin eden Bilal Hassan ve olayın planlayıcısı Jarkas kardeşlerin buluştuğu Esenler’deki tekstil atölyesi ile bombacının yakalandığı Küçükçekmece’deki eve girdi. Ammar Jarkas ve kardeşlerinin işlettiği Kazım Karabekir Mahallesi 1045 Sokak’taki tekstil atölyesinde sessizlik hâkim. İçeride kimse yok. Polisin operasyonunun ardından Jarkas kardeşler gözaltına alındığı için tekstil atölyesinde de faaliyet durmuş. Polis çalışanları da sorgulamış.

Bu evde kıskıvrak İşte Taksim bombacısının atölyesi

KAÇAKÇILARIN SON DURAĞI

Ahlam Albashir’in yakalandığı Küçükçekmece  Kanarya Mahallesi Gece Kuşu Sokak’taki evde ise halen Suriyeliler yaşıyor. Ahlam Albashir patlamadan sonra getirildiği evde, Ammar Jarkas’ın kız kardeşi ile birlikte yakalandı.

Haberin Devamı

Bölgede Suriyeli ve Afganlar çoğunlukta. Polise göre ev, kaçakların Avrupa’ya götürülmeden önce son durak olarak kaldığı ve ‘şok evi’ olarak adlandırılan adreslerden biri. Evde sürekli yaşayan Suriyeli bir aile de var.

Bu evde kıskıvrak İşte Taksim bombacısının atölyesi

PENCEREDEN KAÇMAYA ÇALIŞTI

Bombacının yakalandığı evde yaşayan ailenin oğlu Mahmut Ş., operasyon gecesi yaşananları şöyle anlattı: “Bombacıyı getiren kişi 12 senedir komşuydu. (Ammar Jarkas’ın kız kardeşinden bahsediyor) Siyah giyinmişti. Annem ‘Kim bu?’ dedi. ‘Benim misafirim, sadece bu gece kalıp yarın Yunanistan’a gidecek’ dedi.

Bu evde kıskıvrak İşte Taksim bombacısının atölyesi

Çayını içti, hiç konuşmadı. Battaniyenin altında sürekli mesajlaşıyordu. Polisler gelince pencereden atlayıp kaçmaya çalıştı. Babam kapıyı açtı ‘Kaçıyor’ dedi. Yoksa üçüncü kattan atlayacaktı. Bombacı kadın da onu getiren kadın da yakalandı. Annem, ‘Suriyeli dediler ama benzemiyor’ dedi. Makyaj malzemeleri ve eşyaları kaldı, dokunmayın dediler. Babam da şu an gözaltında.”

 

BAKMADAN GEÇME!