Bu da ekmek çetesi

Güncelleme Tarihi:

Bu da ekmek çetesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Küçükçekmece, Sefaköy, Halkalı ve İkitelli bölgesindeki esnafın üç yıldır korkulu rüyası haline gelen, fırıncıları haraca bağlayıp, bakkalları tehdit ederek ekmek fiyatlarını belirleyen 12 kişilik çete çökertildi.

Şikayetler üzerine araştırma başlatan Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi ekipleri, kendilerine ‘Arpaçaylılar' ya da ‘Azeriler' adını veren 12 kişilik çeteyi yakaladı. Sorguya alınan sanıklar, fırıncılardan haraç aldıklarını, ucuz ekmek satan bakkalları dövdüklerini, birçok büfe ve restorandan, düzenli olarak para topladıklarını itiraf ettiler. Bir kişiyi öldürmek, bir kişiyi bıçakla yaralamak, 9 kişiyi darp etmek ve bir otele zorla el koymakla suçlanan sanıkların, bir elektronik dükkanı ortakları arasındaki anlaşmazlığı silah tehtidiyle çözdükleri, ve bazı işyerlerini kurşunladıkları belirtildi.

SİLAH TAMİRHANESİ

Operasyonda Çetin Akçetin liderliğindeki çete mensuplarının silahlarının tamir edildiği bir atölye de ortaya çıkarıldı. Tamirci Mehmet Nurgök'ün işlettiği tamirhanede ve çete mensuplarının üzerinde 7 ruhsatsız tabanca, bir av tüfeği ile tabanca yapımında ve tamiratında kullanılan bol miktarda malzeme ele geçirildi.

Çete ihbar telefonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, organize suç örgütlerinin ihbar edilmesi için, ‘636 17 34' numaralı telefon hizmete sokuldu. Son dönemde artan teşekkül halinde suç örgütleriyle amansız bir mücadele örneği sergileyen ve bugüne kadar ulaşılmaz bilinen çete liderlerini bir bir yakalayan Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi, bu telefon sayesinde, birçok çeteyi daha çökertmeyi planlıyor. Yetkilileri, basit ihbarlar sayesinde, birçok ünlü çetenin çökertildiğini bildirdiler. İhbarı yapan kişilerin isim ve kimlik bilgilerinin, hayati tehlike nedeniyle çok gizli tutulacağı, bu nedenle vatandaşların, hiç korkmadan telefonla arayabilecekleri bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!