Brüksel'de kırmızı-beyaz günler

Güncelleme Tarihi:

Brükselde kırmızı-beyaz günler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2009 17:11

Brüksel'de düzenlenen Türk günü renkli görüntülere sahne oldu. Birçok Türk sanatçı da etkinliklerde sahne aldı.

Haberin Devamı

Brüksel'in tarihi mekanlarından Jubelpark'da Belçika Türk Dernekler Birliği tarafından ‘Türk Günü' düzenlendi. Kurulan çadırlarda Türk Kültüründen değişik sanat örneklerinin tanıtımı yapıldı, Türk mutfağından örnekler sunuldu. Kurulan podyumda, Sanatcı Sümer Ezgü, Sevcan Orhan, Sagopa Kajmer ve Belçikalı sanatçı Belle Perez konser verdi. Türkiye, Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika’dan katılan Türk halk oyunları ekipleri Türkiye'nin değişik yörelerinden oyunlar sergiledi.

Brüksel'de düzenlenen Türk gününe hava şartlarının soğuk ve yağmurlu olmasına rağmen katılım büyük oldu. Türk gününün düzenlendiği meydanda Kurulan çadırlarda birisi Otantik Türk Çadırı olup, içerisinde şark köşesi oluşturuldu, Türk kahvesi, çay, tatlı ve lokum ikramında bulunuldu. Diğer çadırlarda ebru, hat, minyatür ve el işleri sergisi, Türk mutfağı gibi kültürümüzün güzel örnekleri sergilendi.

Haberin Devamı

Sergiye katılanlar bu tür günlerin her zaman düzenlenmesi gerektiğini dile getirdiler. Türk gününde konuşan Belçika Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Can, “Biz birlik ve beraberliğin yaşanması için uzun süreden beri Türk günü düzenliyoruz, bu bizim 4. etkinliğimiz. Bundan sonrada devamını düzenleyeceğiz” dedi.

Türk gününde konser veren Sümer Ezgü, “İnanılmaz soğuk bir hava var hala üşüyorum. Bizi gördüklerinde memleket havası alıyorlar demek ki bu kadar coşkulular. Biz memleketten selam getirdik, giderken de buradan memlekete selam götüreceğiz” dedi.

‘Türk gününe' katılan Leyla Özgür, Aynur Güngör, Emirdağ Yardımlaşma Derneği EYAD Başkanı Metin Edeer, Tuba Tanrıkulu Türk gününün düzenlenmesinden çok memnun olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!