Breaking Bad çarpıcı bir finalle veda etti

Güncelleme Tarihi:

Breaking Bad çarpıcı bir finalle veda etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 01:37

Milyonların heyecanla takip ettiği Breaking Bad dizisi, dün akşam 75 dakikalık çarpıcı bir finalle sona erdi. Walter White'ı oynayan Bryan Cranstonn, hiç kuşkusuz bu diziyle Amerika'nın en iyi aktörleri arasında girdi.

Haberin Devamı

Dizinin yönetmeni Vince Giligan'ın son bölümü ne Lost gibi ruhani dünyaya yeni bir kapı aralayarak ne de Sopranos gibi yeni bir belirsizliğe neden olarak bitti. Dizi, tüm sorulara yanıt verecek şekilde kesin bir finalle sona erdi.

BREAKING BAD ÇARPICI BİR FİNALLE BİTTİ / FOTO GALERİ

Dizinin final sürprizini söylemeden verilebilecek tek ipucu, bazen suçun da işe yarayabileceği...

Aslında bu son bölüm, hem Walt için hem de bizim için bir veda turu oldu. Jesse'i öldürmeyi planlarken onu makineli silahları olan Nazi çetesinden koruyan ve Jesse'in Todd'u bir zincirle öldürmesini izleyen Walt için bu uzun süreli bir cinayet zinciriydi.

New York Times'a göre 2008'deki ilk bölümü 1,2 milyon kişinin izlediği diziyi izleyenlerin sayısı 6 milyona kadar çıktı.

Haberin Devamı

Dizinin yayınlandığı AMC kanalı ise dizi sırasındaki 30 saniyelik bir reklam için 400 bin dolar kazanıyordu. Bu fiyat, Breaking Bad dizisini 'American Idol' veya 'Modern Family' gibi diğer ünlü dizilerle yarışır hale getirmişti.

Dizinin tek faydası reklam sektörü üzerinde olmadı. Walter White'ın sattığı metanfetaminlere benzeyen mavi şekerlerden üreten Debbie Ball, bu şekerlerden tam 35 bin paket sattı.

Dizi, geçtiğimiz günlerde düzenlenen 65. Emmy Ödül Töreni'nde de 'En İyi Drama Dizisi' ödülünü aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!