Bravo öğretmenim

Güncelleme Tarihi:

Bravo öğretmenim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kocaelili öğretmenlerimiz, okul yaptırmak için örnek bir kampanya başlattı. Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nde 40'ı aşkın eğitimci, 55 milyar lira toplamayı başardı. 730 milyara mal olması beklenen okulun temeli için Cumhurbaşkanı Demirel bekleniyor.

Kocaeli'de biraraya gelen bir grup eğitimci, okul yaptırıyor. Eğitim ordusunun birer neferi olan ilköğretim müfettişi Ramazan Öncü, öğretmen Semahat Gün, emekli öğretmen Gülümser Ayhan, öğretmen Turgay Karaman, emekli öğretmen Kemal Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Yaşar Uzun başta olmak üzere 40'ı aşkın öğretmen Kocaeli'nde bir okul yapmak için kolları sıvadı.

600 öğrencinin öğrenim göreceği okulun tamamlanması için gereken 730 milyar liradan 55 milyarını toplayan öğretmenler, temel atmak için Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den randevu bekliyorlar.

Kurdukları 'Kocaeli Öğretmenler Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği' ile eğitimciler, kendileri gibi herkesin eğitime katkıda bulunmasını istiyorlar.

İŞADAMLARINA ÇAĞRI

Dernek üyesi öğretmenler, işadamlarına da seslenerek, ‘‘Bu kentte kazanan işadamları, Türkiye'ye örnek olacak bu esere katkılarınızla güç veriniz, destek veriniz. Bugüne kadar kazandıklarınızın çok az bir bölümünü, çocuklarımızın çağdaş anlamda eğitimlerinde kullanmak, bu kente olan borcunuzun ödenmesinde çok önemli bir fırsattır. Gelin elele bu fırsatı kaçırmayalım’’ diyorlar.

Türkiye'deki birçok sivil toplum örgütü ve kuruluşlarıyla temasa geçen öğretmenler eğitime destek olmak için 1997 yılında biraraya geldi.

HERKES BİRŞEYLER YAPMALI

'Bir ülkenin milli eğitimine katkıda bulunmak için herkes birşeyler yapmanın peşinde. Her kesimin temsilciliğini yaptığı okullar var. Neden öğretmenler de, bir okul yaptırmazlar' düşüncesinden hareket eden 40'ı aşkın öğretmen 'Kocaeli Öğretmenler Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurduktan sonra öncelikle çevresinin bu okulun yapımı için harekete geçmesini sağladı. Daha sonra sivil toplum örgüt ve kuruluşlarını harekete geçiren dernek üyeleri, okulu yaptırdıktan sonra tekrar devlete bağışlayacaklar..

ÖZGÜN OLACAK

Uzun mesafeli bir koşuya çıktıklarına inanan eğitimciler, ‘‘Türkiye genelinde örnek bir okul yaptırmak istiyoruz. Ülkemizin öğretmenine, öğrencisine yakışır biçimda ama alışılmışın dışında özgün bir mimariye sahip bir okul yaptırmak için yola çıktık’’ dediler.

Öğretmenler, ‘‘Bizim hiç mi sorunumuz yok?' diyerek, şunları söylediler:

‘‘Çok sorumuz var. Ama, bizler bu ülkede yaşıyoruz ve ülkemizi çok seviyoruz. Sistemden kaynaklanan sorunları şikayet etme yerine, çözüm üretmeye çalışıyoruz.’’

ÖĞRETMEN DE OKUL YAPTIRIR

Bugüne kadar hayırsever insanlarla çeşitli meslek gruplarına bağlı kişi, kurum ve kuruluşların birçok okul yaptığını, ancak öğretmenlerin biraya gelerek bir okul yapamadığını söyleyen dernek kurucuları, ‘‘Bunu yaparken amacımız, öğretmenler olarak üretmek, insanımızın dikkatinin bu konu üzerinde yoğunlaşmasını sağlayarak, eğitimin kalitesinin yükselmesinde, ilgi ve katkılarını sağlamak’’ dedi.

Tel: 0262- 321 60 96 (50'nci Yıl

Cumhuriyet İlköğretim Okulu)

Dernek numarası: 0262- 323 52 89

1 milyon 800 bin dolarlık proje

Yaklaşık 1 milyon 800 bin dolara malolacak 'Öğretmenler İlköğretim Okulu' nun özellikleri şöyle:

16 derslikli, 2 laboratuvar, 2 iş teknik atölyesi, 90 metrekare büyüklüğünde bir kütüphane, 1 bilgisayar odası, internet odası, oyun bahçesi, mutafağı ve oyun odası ile dört derslikli bağımsız anasınıfı ve resim, müzik ile satranç odası ile yaklaşık 250 kişilik tiyatro-konferans salonu, 450 metrekarelik spor salonu, kafeteryası, kantini, sağlık ve rehberlik bölümleri olan çağdaş araç ve gerçeklerle donatılmış.

Bölgedeki bazı işadamları ise öğretmenlerin bu çabasını görünce okulun çimento, demir ve boyasını üstlenecekleri sözünü verdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!