Bram Vermeulen hakkındaki kara liste uygulamasına son verildi

Güncelleme Tarihi:

Bram Vermeulen hakkındaki kara liste uygulamasına son verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 15:17

Türkiye'de geçerli bir çalışma izni ve basın kartı olmasına karşın şubat ayından bu yana ülkeye girişlerde sorun yaşadığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Hollandalı gazeteci Bram Vermeulen'ın hakkındaki kara liste uygulaması sona erdi.

Haberin Devamı

Bram Vermeulen hakkındaki kara liste uygulamasına son verildi
Vermeulen, haberi alır almaz Hürriyet’e yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu ifade etti.

Şu an Türkiye’de bulunan Avrupa Birliği Raportörü Ria Oomen-Ruijten’in İçişleri Bakanı Muammer Güler’le yaptığı görüşmenin ardından kendisini bilgilendirdiğini söyleyen Vermeulen, “İçişleri Bakanı kendisine benimle ilgili tüm seyahat kısıtlamalarının kaldırıldığını ve bir yanlış anlaşılma olduğunu söylemiş. Söz konusu yanlış anlaşılma neydi ya da neden kaynaklanıyordu bilmiyorum ama şu an çok mutluyum. Bunun gerçek olmasını ümit ediyorum” dedi.

Her zaman için İçişleri Bakanlığı’nın sorunu çözme potansiyeline sahip olduğuna inandığını ifade eden Vermeulen, “Bu karar Türkiye’de yaşayan tüm yabancılara ve yabancı gazetecilere Türk hükümetinin bu tür vakaları ciddiye aldığını gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haberin Türkiye basınında yer almasının süreci hızlandırdığını da ifade eden Vermeulen, “Çıkan haberler sayesinde mesele tartışmaya açıldı. AB Raportörü konuya şahsen müdahil oldu, Hollanda Dışişleri Bakanlığı devreye girdi, avukatım İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. Tüm bunlar sayesinde benim için bir yol açıldı. Bu son gelişme de bunların tümünün sonucudur” dedi.

Sevin TURAN

BAKMADAN GEÇME!