Bozdağ: "Terörün dermanı TBMM'de"

Güncelleme Tarihi:

Bozdağ: Terörün dermanı TBMMde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 22:49

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Terör derdinin dermanı TBMM'dedir, derman yeri Meclis'tir, çözümün adresi, çözümün zemini de Meclis'tir” dedi.

Bozdağ, partisinin Yozgat il teşkilatı tarafından Yimpaş Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlediği iftar yemeğine, milletvekili Mehmet Çiçek ile katıldı.

Bekir Bozdağ, iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmada, bugüne kadar hep “halinin altına itilen” sorunlara el attıklarını, Kıbrıs'ta inisiyatifi elinden kaybetmiş bir ülke haline gelen Türkiye'nin bugün inisiyatifi eline almış bir ülke haline geldiğini söyledi.

“Şimdi önemli bir kavşakta duruyoruz, Türkiye demokratik bir açılımla, terör sorununa çözüm buluyor” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, “Bugüne kadar, 25 yıldır akan kanı durduracak, akan göz yaşını dindirecek büyük bir proje, büyük bir gayret, çaba; Türkiye'nin gündeminde bir çalışma var, bir gayret var” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar bir çok hükümetin terörü bitirmek için çabalar sarf ettiğini hatırlatan Bozdağ, bunların hepsine teşekkür ettiğini ancak terörün henüz bitmediğini söyledi.

Bozdağ, artık bunu bitirmek, Türkiye'nin gündeminden terörü çıkartmak gerektiğini, bunun için göreve geldikleri günden itibaren mücadele verdikleri anlattı.
Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:
“Dedik ki 'daha çok demokrasiyle, daha çok hukukla, daha çok refahla, daha çok huzurla biz bu şeyin üstesinde geliriz.' Belli çabalar, Türkiye'yi artık sorunu değil çözümü konuşan bir noktaya getirdi. Sayın Başbakanımızın talimatı ile başlatılan çalışmalarla artık bu yaraya Türkiye neşterini vuruyor. Biz 'bu sorun Türkiye'nin sorunu' diyoruz. Bu sorun sadece bir bölgenin sorunu değil, Türkiye'nin sorunudur. Dolayısıyla bu konuda yapılacak açılım, demokratik açılım Türkiye'nin demokratik açılımıdır. Türkiye'nin demokratik bir atılımıdır ve biz bu çerçevede Türkiye'nin bu sorununu hep beraber çözeceğiz. Nasıl 25 sene terörle el ele birlikte mücadele ettiysek bugün Türkiye'yi birlikte çözümü konuşan noktaya getirdiysek, bundan sonra yine terörü birlikte ortadan kaldıracağız, demokratik açılımı yine birlikte yapacağız.”

“AK PARTİ TÜRKİYE'NİN TAMAMI DEĞİL”

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, “Biz bir şeyi çok iyi biliyoruz; AK Parti Türkiye'nin tamamı değil, bizim dışımızda da siyesi tercihleri olan insanlarımız var, siyasi partilerimiz var. Onun için işin başında hep şunu söyledik; bu sorun hepimizin sorunu, öyleyse gelin bu sorunu biz hep beraber çözelim” dedi.

“Çözüme dair kimin ne önerisi varsa söylesin, beraber taşın altına elimizi koyalım, beraber bu sorunun çözümü için yapılması lazım gelenler neyse
onu yapalım” dediklerini belirten Bozdağ, şunları söyledi:
“Biz bunu istiyoruz; gelin beraber çözelim. 'Sadece biz çözelim' demiyoruz. Çünkü bu sorun sadece bizim sorunumuz değil, bütün milletin sorunu, bütün toplumun sorunu. Onun için siyaset, onun için sivil toplum, onun için medya, onun için herkes taşın altına elini koysun. Sayın Bakanımız'ın başlattığı ziyaretler çözümü birlikte arama arayışıdır, çözümü birlikte inşa etme arayışıdır, çözümü milletçe topyekun hayata geçirme anlayışıdır. Yoksa çözüm dayatma değildir. Biz biliyoruz ki bu sorun ancak birlikte konuşarak, ancak birlikte çözüm formülleri bulunarak çözülür. Bu bilinçle bugüne kadar çalışmalarımızı sürdürdük.”

Bekir Bozdağ, sorunun çözümü için muhatabın sadece Türkiye olduğunu, onun dışında muhatabın bulunmadığını kaydetti.

Bozdağ, konuşmasında şu hususları dile getirdi:
“Biz muhalefetle siyasi partilerle görüşürken, 'muhatap aramak' düşüncesiyle değil, 'dert bizim derdimiz, gelin derdimizi birlikte çözelim' düşüncesiyle hareket ettik, 'çözümü birlikte inşa edelim, ortak aklı, sağ duyuyu birlikte yakalayalım' diye, hareket ettik. Yoksa bir muhatap arayışı değil. Neden? Çünkü bu dert bizim derdiniz, insanlar kendi derdini çözerken muhatap aramaz, ne arar? derman arar, derman yeri arar. İşte terör derdinin dermanı TBMM'dedir, derman yeri Meclis'tir, çözümün adresi, çözümün zemini de Meclis'tir. Biz her defasında bunları söyledik. Bu Meclis, yüce Meclis Kurtuluş Savaşı'nı veren Meclis, Cumhuriyet'i kuran Meclis, bu ülkenin sorunlarını çözen Meclis, bugün ve bundan sonra yaşanacak sorunları da çözecek olan bu Meclis'tir.”

“TERÖR ÖRGÜTÜ MUHATAP DEĞİLDİR”

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, terörist başıyla asla muhatap olunmayacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanı 'terör örgütü muhatap değil, terörist başı muhatap değil' diyor, Sayın Başbakanımız 'terör örgütü ve terörist başı muhatap değil' diye açıklamalarda bulunuyor, 'çözümü adresi Meclis' diye açıklamada bulunuyor, ama bütün bunlara rağmen bakıyorsunuz, kimi yaklaşımlar 'yok muhatap falandır, yok filandır' şeklinde, vatandaşın zihnini bulandırmak için bir takım asılsız şeyleri, gerçek gibi taktim ediyorlar. Siz bize bakın, bize inanın. Biz diyoruz ki bunun muhatabı millettir, çözüm adresi Meclis'tir, terör örgütü ve terörist başı ne dün, ne bugün, ne de yarın asla muhatap değildir, olmayacaktır.”

Bekir Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Henüz paket açıklanmadı, içeriğinde ne var ne yok belli değil, ama belli olmadan red ediyorlar. Ya gelin bilgi verelim, neler olacak, 'yok bilgini kabul etmem”, Cumhurbaşkanı çağırıyor 'gel birlikte konuşalım', 'yok senide kabul etmem' ne olacak?, nasıl yapacağız biz? Bir sorun konuşulmazsa nasıl çözüm bulacaksınız. Konuşacağız, konuşmak için bile kapıları kapatıyorlar. 'Çözümü konuşalım' diyorsunuz, 'ihanet' diyorlar, 'kanı durduralım' diyoruz 'ihanet' diyorlar, 'gelin biz bu ülkenin bu sorununu çözelim, ondan sonra da Türkiye'nin önünü ve ufkunu hep beraber açalım, çözüme beraber ortak olalım' diyoruz. AK Parti bu noktada milletin önündedir, millete hizmet için çalışmaya devam etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!