Bozdağ’ın Liman fezlekesine de takipsizlik

Güncelleme Tarihi:

Bozdağ’ın Liman fezlekesine de takipsizlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 12:14

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan Adana’daki TIR fezlekesinin ardından İzmir’deki Liman fezlekesinde da başsavcılık takipsizlik kararı verdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "Liman" soruşturması ile ilgili savcıların görevlerini yapmaya müdahale ettiği ve TCK’nın 277. maddesinde düzenlenen suçu işlediği" iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezleke ile ilgili takipsizlik kararı verdi.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA YETKİSİ MECLİSTE
TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü ile ilgili yürütülen soruşturmada, "yargı görevini etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında fezleke düzenlendi ve fezleke, Adalet Bakanlığı’na gönderildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan 14 sayfalık eklerle birlikte 32 klasörden oluşan fezleke Adalet Bakanlığı’nca iade edilmişti.

Fezlekeyi hazırlayan İzmir Başsavcısı Hüseyin Baş’ın görevden alınmasından sonra dosyayı yeniden görüşen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakan Bozdağ hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verdi. Başsavcılık, "Hükümet üyeleriyle ilgili soruşturma yetkisinin mecliste olduğu, soruşturma koşullarının gerçekleşmediğine" hükmetti.

NE OLMUŞTU
TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü ile ilgili soruşturmaya ilişkin, "yargı görevini etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında fezleke düzenlenmişti. TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü ile ilgili yürütülen 103 ayrı eylem, 37 şüphelinin yer aldığı soruşturma dosyasında İstanbul, Ankara, Denizli, Hatay ve Van’da arama ve gözaltılar olmuştu. İddiaya göre 7 Ocak günü mesai saati içerisinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’ı arıyarak soruşturmanın içeriği hakkında bilgi istedikten sonra "Soruşturmayı ilgili Cumhuriyet Savcısı’ndan al, sen yürüt" dediği ileri sürülmüştü.

BAKMADAN GEÇME!