Bozdağ, HSYK'ya yazı gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Bozdağ, HSYKya yazı gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 11:37

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, anayasaya göre başkanı olduğu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) yazı gönderdi ve "Kurul başkanı olarak sadece ben açıklama yapabilirim" diye uyardı.

Haberin Devamı

Bozdağ'ın, HSYK'ya gönderdiği "yetki devri yenilemesi" konulu yazısında, yönetme ve temsil etme yetkisi Başkan'a ait olduğundan Kurul adına yapılacak basın açıklamalarının Başkan tarafından yapılması hususunda bilgi ve gereğini rica ederim" ifadeleri yer aldı.

ERGİN DE GÖNDERDİ

HSYK ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında da HSYK tarafından yapılacak açıklamalarla ilgili sorun yaşanmıştı. 16 Ağustos 2013'de Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliklerinde Bozdağ'a yumruklu saldırıda bulunan Hüseyin Satı'nın savcılık tarafından serbest bırakılması üzerine dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Yumruğu savcılar yeseydi, sonuç ne olurdu bilmiyorum" açıklaması yaptı.

Bozdağ, HSYKya yazı gönderdi

Haberin Devamı

HSYK da Bozdağ'ın, saldırganı serbest bırakan savcıyı eleştiren açıklaması üzerine 20 Ağustos'ta bir açıklama yapmış ve "İstenen cezanın iki yıldan fazla olmadığı suçlarda tutuklama kararı verilemez" demişti. Kurul'un bu açıklamasının ardından dönemin Adalet Bakanı Ergin, HSYK’ya bir yazı yazarak, "İzni ve onayı olmadan açıklama yapılmamasını" istemişti.

ERGİN'E BİLDİRMİŞLER

Bu yazı nedeniyle HSYK üyelerinin, son yaptıkları Adli Kolluk Yönetmeliğiyle ilgili hazırladıkları açıklamayı Ergin'e sundukları, Ergin'in o gün görevden ayrılacağını söylemesi üzerine de açıklamayı Genel Kurul onayına sunarak kamuoyuna açıklama kararı aldıkları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!