Botulinum nedir?

Güncelleme Tarihi:

Botulinum nedir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 14:33

Botulinum tek bir bakteri türü değildir. Clostridium botulinum isimli bir bakteriden elde edilir, kasları gevşetmek, rahatlatmak için kullanılır. Bu ilaç, 15-20 yıl gibi uzun bir süredir tıpta değişik alanlarda kullanılmaktadır. Protein yapısında olan botulin, bugün için bilinen en kuvvetli biyolojik toksinler arasındadır.

Haberin Devamı

Yüz hareketlerimizi yapmamızı sağlayan kaslar yüzümüzde ki deriye bağlıdır. Yıllar içinde sergilediğimiz mimikler sonucunda yüzümüzde kırışıklıklar ve çizgiler meydana gelir. Botulinum hareketleri  kısıtlanmak istenen bölgelere uygulanır ve bir süre için o bölgede meydana gelen hareketler durdurulmuş olur.Yüz hareketlerimizi yapmamızı sağlayan kaslar yüzümüzde ki deriye bağlıdır. Yıllar içinde sergilediğimiz mimikler sonucunda yüzümüzde kırışıklıklar ve çizgiler meydana gelir. Botulinum hareketleri  kısıtlanmak istenen bölgelere uygulanır ve bir süre için o bölgede meydana gelen hareketler durdurulmuş olur.

• Alın
• Göz
• Kaş çevresinde ki bölgelere uygulanabilir

Botulinum toksini anaerobik bir bakteri olan clostridium botilinumun ürettiği bir proteindir. Hareket bozukluklarında botulinum toksin uygulamaları uzun zamandan beri nöroloji kliniklerinde uygulanmaktadır. Clostridium botulinum tip A toksini nöromüsküler kavflakta presinaptik bölgede asetil kolin salınımını ve kolinerjik iletimi bloke ederek kas paralizisine yol açmaktadır. Son dönemlerde ise oldukça ön planda olan bir uygulamadır. Özünü bir bakteri oluşturur.  Uygulamanın kullanımı fazlasıyla yaygındır.  Tüm faydalarına rağmen, botalinum toksini yanlış ve bilgilendirmesiz kullanıldığında büyük hasarlarla hatta ölümle sonuçlanabilir. Bu yüzden doğru olan öncelikle bir uzmana danışmaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!