Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen'e yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özene yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 13:41

İZMİR’de "Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum" diye bir gazeteye verdiği röportaj nedeniyle yargılandığı davada 10 yıla kadar hapis cezası istenen Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen duruşmaya gelmeyince, hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Hakim, sanığa BARO'dan avukat tayin edilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Eski öğretmen Muhammet Özen’in kadınlara yönelik sözleri üzerine eski eşi Hasibe Kabadayı’nın avukatı Pelin Yayalar ve İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, "Bu hastalıklı zihniyet cezalandırılmalı" dedi.

Savcılık ifadesinde sözlerinin arkasında olduğunu belirten Muhammet Özen hakkında ’Tahrik ve suçluyu övme’ suçlarından 5 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle İzmir 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün duruşmaya, tutuksuz yargılanan Muhammet Özen katılmazken, Hasibe Kabadayı ve avukatı Pelin Yayalar ile İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yönetim kurulu üyesi Avukat Nuriye Kadan ve avukatlar katıldı.

Hakim Leman Çalışkan, sanığın belirtiği adreste, mali durumunun araştırılması ve tespiti için emniyete yazılar yazıldığını, gelen yazıda, emniyet görevlilerinin sanığın belirtilen adreste oturmadığını, bu adreste Suriyeli vatandaşların yaşadığını, bu nedenle bulunmadığını zapta geçirtti.

Haberin Devamı

Hakim, Çalışkan, sanığa daha önceki duruşmada mali durumunun iyi olmadığını beyan ettiğini, buna göre barodan avukat tayin edilmesine ve hakkında yakalama kararı verip, duruşmayı erteledi.

 

BAKMADAN GEÇME!