'Borsa'daki düşüş faiz lobisinin işi'

Güncelleme Tarihi:

Borsadaki düşüş faiz lobisinin işi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 02:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki konuşmasında faiz lobisini ağır şekilde eleştirdi. Erdoğan, "Faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Bizim kavgayla, vurup kırmayla, vandallıkla işimiz olmaz. Değerli kardeşlerim biz yapmayı biliriz. Şimdi altını çiziyorum, faiz lobisine rağmen buralara geldik. Ve bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir kere çok iyi bilmeleri lazım. Bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar karşısında bizi bulacaktır. Biz bugüne Türkiye ekonomisini büyüterek geldik. Biz buralara insanımızı yücelterek geldik. Artık dünya Türkiye’yi konuşuyor, Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler? Biz bugüne ya sabır diyen zafere ulaşır diyerek geldik."

'NEDEN ABD ZİYARETİMİZDEN SONRASINA DENK GELDİ?'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 04.20 sıralarında Üsküdar Kısıklı’daki evine girişi esnasında da partililerine seslendi. Erdoğan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Birilerinden izin almak şeklinde hizmet etmek gibi bir derdimiz yok. Çünkü kendilerinden izin alınmasını isteyenler bu ülkede taş üstüne taş koymayanlardır. Yeşili sevmekse bu ülkede on yıllar boyu yeşili bizim gibi seven çıkmamıştır. Çevre dostu olmaksa onlara diyorum ki siz bizden daha iyi dost bulamazsınız. Şu anda sizin yanınızda gibi görünenlerin çevrecilikle alakası yok. Vatandaşın arabasını, malını yakmakla mı çevrecilik oluyor? Mehter Takımı’nı çok severiz ama Mehter Takımı gibi iki ileri bir geri olmaz. Bunu havalimanında da söyledim, bu mücadelenin karşısında faiz lobisi var. Bugün ABD’deki gazetelere ilan vermek için sıraya girenler bu lobinin ta kendisidir. Bütün bunlar niçin bizim ABD ziyaretimizden sonrasına denk geldi? Hazmedemediler, hazmedemediler. Türkiye büyüyor, evvelallah büyümeye de devam edecek. Hiç endişeniz olmasın. Cuma sabahındayız, sabahınız mübarek olsun, cumanız mübarek olsun. Birliğiniz dirliğiniz mübarek olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!