Borçlara takas

Güncelleme Tarihi:

Borçlara takas
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Belediye arsa vererek, Maliye ve SSK'nın 13 trilyonluk alacağını ödeyecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Maliye'ye olan 10 trilyonluk borcun ödenmesi için takas yöntemine girdiklerini belirterek, ‘‘3 trilyon lira da SSK'ya borcumuz var. Bu borçları ödememizin imkanı yok. SSK'ya da borcumuzun karşılığında dispanser yapabilecekleri bir yer teklif edeceğiz’’ dedi.

TANTAN GELECEK

Yetki karmaşasını çözmek istediğini belirten Kumbul, ‘‘Büyükşehir ve alt kademe belediyelerin sınırları ve yetkileri karmakarışık. Bunlara bir açıklık getirilmesi, yetkilerin belirlenmesi için toplantı düzenledik. 15 Eylül'deki toplantıya İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'da konuşmacı olarak katılacak’’ dedi.

ÇÖPLÜK KREDİSİ

Kumbul, ‘‘Eski çöplük halkı canından bezdirdi. Yeni alan için herşey hazır. Tek sorun kredi. Çevre Bakanı ile görüştük. Kredi bulmamız için bize yardımcı olacağını belirtti. Bunun için projeyi bekletiyoruz. Eğer kredi bulamazsak yap-işlet-devret modeli ile burayı hayata geçireceğim’’ diye konuştu.

RAYLI SİSTEM

Ulaşım sorununa değinen Kumbul, ‘‘asıl çözüm raylı sistem. Antalya'da en kısa zamanda raylı sisteme geçeceğiz’’ dedi. Antalya'nın deprem etüt raporu hazırlanıp incelenmesi için bakanlığa gönderildiğini belirten Kumbul, deprem için acil ve ciddi önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!