Boray Uras ve Ahmet Ercan CHP'den aday

Güncelleme Tarihi:

Boray Uras ve Ahmet Ercan CHPden aday
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2002 14:22

Kamuoyunda yeni trafik yasasının çıkarılması için yaptığı yürüyüş eylemleri ile tanınan Boray Uras ile armara Depremi sırasında yaptığı açıklamalarıyla ön plana çıkan Türkiye Jeofizik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet ErcanCHP'den milletvekili aday adayı oldular.

Haberin Devamı

İstanbul Bağdat Caddesi'nde 2001 yılının yazında gerçekleşen trafik kazasında kızı Selin Uras'ı kaybetmesinin ardından Ankara'dan İstanbul'a yürüyerek yeni trafik yasasının çıkarılması için eylemler yapan Boray Uras, milletvekili adaylığı için CHP'ye başvurdu.

İstanbul 1. Bölgeden 452. sıra numarasıyla merkez yoklama aday adayı olan Boray Uras, siyasete girmesinin tek gerekçesinin yeni trafik yasasının kabul edilmesi olduğunu belirterek, "Bu yasanın garanti altına alınması için Anıtkabir'de başlattığım yürüyüş yarım kaldı ancak bunu TBMM koridorlarında devam ettireceğim" dedi.

DEPREM PROFERÖRÜ ERCAN ADAYLIK İÇİN BAŞVURDU

Ercan, CHP Genel Merkezi'ne aday adaylığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, ülke ekonomisi düzelmedikçe depreme çare bulunamayacağını belirtti. Ercan, ''Boş lakırdılarda siyasi söylemlerle deprem önlenemez. Depremler insanların yazgısı değil, siyasi ve ekonomik sorunlar ve kötü yönetim sonucu bu noktaya gelindi'' dedi.

Prof. Dr. Ercan, şimdiye kadar bilim adamlarınca gündeme getirilen çözüm önerilerinin dikkate alınmadığını belirterek, bu nedenle siyasete girmeyi ve milletvekili olmayı istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!