Bombacıya operasyon

Güncelleme Tarihi:

Bombacıya operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

TİKKO örgütünün bombacısı Mesut Deniz, Samsun'un Havza İlçesi'nde yakalandı. Dün DGM'ye çıkarılan Deniz'in, Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e saldırıda kullanılan bombayı yaptığı belirtildi.

ÇANKIRI Valisi Ayhan Çevik'e saldırıda kullanılan bombayı yapan ve TİKKO örgütünün bombacısı olarak bilinen Mesut Deniz, dün DGM'ye çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden yapılan açıklamada, Deniz'in Samsun'un Havza İlçesi'nde yakalandığı belirtildi. Deniz'in üzerinde Tamer Kısacık ve Selami Satılmış adına düzenlenmiş iki sahte kimlik ele geçirildi. Deniz'in yanında bulunan çantada ise 2 Kalaşnikof otomatik tüfek, 4 şarjör, 300 mermi, 1 dürbün, kamuflaj çadırı, el telsizi ve sırt çantası bulundu. Samsun'daki hücre evde yapılan aramada ise 39 dinamit lokumu, infilak kablosu, saniyeli fitil, 1 kilo patlayıcı yapımında kullanılan gübre, 1 tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

BİRÇOK OLAYIN FAİLİ

Açıklamada, Deniz'in, Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e yönelik suikast dışında Çorum'da bir otomobilin gaspı, Tokat'ta güvenlik kuvvetleriyle çatışma, Çorum'da 1 minibüsün gasp edilerek Kandillikaya'da bulunan bir kireç ocağının bombalanması, Tokat Orman İşletme Deposu'nun basılarak bekçilerinin silahlarının gasp edilmesi olaylarına karıştığı bildirildi. Deniz'in ayrıca Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusu'nde uzaktan kumandalı bomba bırakma, İzmir'de Eurogold Madencilik A.Ş'nin bombalanması, İstanbul Gültepe Karakolu'na bomba konulması ve İstanbul'da Aydınlık Gazetesi'ne uzaktan kumandalı bomba konulması olaylarının da faili olduğu kaydedildi.

Deniz, TCK'nın ‘Yasadışı örgüt üyesi olmak’ hükmünü düzenleyen ve 15 yıla kadar hapis cezasını öngören 168. maddesine göre tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çantası cephanelik gibi

TİKKO'nun bombacısı olarak tanınan Mesut Deniz'in yanında bulunan çanta, cephaneliği aratmadı. Çantadan 2 Kalaşnikof otomatik tüfek, 4 şarjör, 300 mermi, 1 dürbün, kamuflaj çadırı, el telsizi ve sırt çantası çıktı. Hücre evde de dinamit lokumları, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, 1 tabanca ele geçirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!