Bombacı parmak izinden bulunacak

Güncelleme Tarihi:

Bombacı parmak izinden bulunacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 00:00

İzmir, Foça’da, Er Özkan Ateşli’nin şehit olduğu, 1’i sivil 11 kişinin yaralandığı askeri servis otobüsüne yapılan bombalı saldırıyla ilgili, PKK terör örgütü adına patlayıcıyı getiren kişi olduğundan şüphelenilen TIR şoförü Ş.K. gözaltına alındı.

2005’te PKK terör örgütüne kuryelik yapmaktan hakkında işlem yapılan Ş.K., adliyeye götürülürken basın mensuplarının “Bombayı siz mi götürdünüz?” sorusuna “Hayır benim olayla ilgim yok. Ben bir gün sonra İzmir’e geldim. TIR şoförlüğü yapıyorum. Beni Menemen’de TIR kullanırken aldılar” dedi. Ş.K. tutuklandı. Polis, bombacının olay yerine yalnız geldiğini düşündüklerini, uzaktan kumanda için kullandığı piller ve su içtiği pet şişelerin üzerinde bulunan parmak izlerinden kimliğinin tespit edilip, yakalanmasına çalışıldığını açıkladı. Bölgedeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarını izleyen polis, bazı adreslere baskın yaptı ancak sonuç elde edemedi.
Teröre tepki dinmiyor
Bombalı saldırıya öfke dinmiyor. Saldırının yapıldığı perşembe gününden bu yana neredeyse birkaç saatte bir protesto gösterileri yapılıyor. Evlerin balkonları ve dükkanlar bayraklarla donatılırken birçok vatandaş da ilçede ellerinde bayraklar ve üzerinde ay-yıldızlı tişörtlerle dolaşıyor. İzmir, Manisa ile çevre ilçelerden önceki akşam gelen 200’ü aşkın kamyoncu protesto eylemi yaptı. Dün saat 14.00’te Foça Birlik ve Foça Otobüsçüler Kooperatifi üyesi otobüsçü ve minibüsçüler konvoy oluşturarak terörü protesto etti. Minibüsçülerin eylemine taksiciler de araçlarıyla destek verdi. Foça Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları da ortaklaşa yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe ellerinde bayraklarla yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Türk bayrakları ile donatılan büyük balıkçı tekneleri ve sandallar da denizden korna çalarak protestoya destek verdi. Yürüyüş Demokrasi Meydanı’nda sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!