Bolu, İzmir ve Adana'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2023 14:41

Bolu’nun Gerede ilçesinde Ankara il sınırında çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, “Akşam saatlerinde yangın kontrol altına alındı müjdesini vermek istiyoruz” dedi. Öte yandan İzmir'in Menderes ilçesinde ve Adana'nın Kozan ilçesinde de orman yangını çıktı. Adana Kozan'daki orman yangını kontrol altına alınırken diğer yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Haberin Devamı

Gerede ilçesi Afşar Yaylası ormanlık alanında saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının büyümesi üzerine Kastamonu, Kütahya, Marmaris, Bursa, Edirne, Antalya, Ankara, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirden toplam 18 helikopter, 2 uçak, 42 arazöz ve 2 dozer bölgeye sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler havadan ve karadan yangına müdahale etti. Dumanların gökyüzünü kapladığı yangın, dronla havadan da görüntülendi. Yangın bölgesinde bulunan göletten su almak için helikopterlerin sıra beklediği görüldü. Yangının çıktığı bölgeye Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş da gelerek çalışmaları yerinde takip etti.

Haberin Devamı

Bolu, İzmir ve Adanada orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı, 20.38'de sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Adana’nın Kozan ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir’in Menderes ilçesi ve Bolu’nun Gerede ilçesindeki yangınları kontrol altına almak için ekiplerimizin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız sürüyor." ifadelerini kullandı.

“YANGININ ATEŞİ SÖNDÜRÜLDÜ”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, helikopterle yangın bölgesinde incelemede bulundu. Yangınla ilgili yetkililerden bilgi alan Tiryaki, "Yangın kontrol altına alındı diyemeyiz. Ancak yangının ateşi söndürülmüş durumda. Bölgenin bir kısmında soğutma çalışmaları sürüyor. Hava araçları bölgeyi dövmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde yangın kontrol altına alındı müjdesini vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"40 HEKTAR ALANA SİRAYET ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Yangının kısmen kontrol altına alındığını ifade eden Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, “Öğlen saat 12.00 sularında Gerede ilçesi Afşar Yaylası'nda yangın çıktı. Yangına Orman Bakanlığı’nın personelleri müdahale için geldi. Havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangının çıktığı alana yakın bir noktada bulunan göletten helikopterler su alarak müdahale ediyorlar. Yangın kısmen kontrol altına alındı diyebiliriz. Kesin olmamakla beraber yaklaşık 40 hektar alana sirayet ettiğini düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Menderes ilçesinde Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi. Ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.

Haberin Devamı

Bolu, İzmir ve Adanada orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

BÖLGEYE UÇAK VE HELİKOPTER TAKVİYESİ

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınında, bölgeye uçak ve helikopter takviyesi yapıldı. Uçak sayısı 8'e helikopter sayısı ise 18'e ulaştı. Ayrıca 46 arazöz, 13 su ikmal aracı, 7 dozer ve 7 ilk müdahale yer ekibiyle birlikte söndürme çalışmaları sürüyor.

ADANA'DA ORMAN YANGINI: KONTROL ALTINA ALINDI

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Kalkumaç mevkiinde orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale başladı.

Kozan’ın Kalkumaç mevkiinde bugün öğlen saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebepten orman yangını çıktı. Orman yangını, yaklaşık 3 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Bolu, İzmir ve Adanada orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!