Bolu Dağı’nda kar ve sis

Güncelleme Tarihi:

Bolu Dağı’nda kar ve sis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 11:05

Bolu Dağı’nda aralıklarla etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımı yavaşlattı. Karayolları ekipleri, kar yağışına karşı küreme ve tuzlama çalışması yaparak, yolu ulaşımı açık tuttu. Bolu’da kar nedeniyle kapalı olan 370 köy yolunun ulaşıma açılma çalışması sürüyor.

Ankara İstanbul karayolunun en önemli geçiş noktası Bolu Dağı’nda kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Sabah saatlerinde yağan kar ile birlikte sis de ulaşımı olumsuz etkiledi. Sürücüler, zemindeki kar ve sis nedeniyle yavaş giderken, Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürerek yolu ulaşıma açık tuttu. Sis nedeniyle Karanlıkdere ve Bakacak mevkiilerinde görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü. Görüş mesafesinin açılması için yol kenarlarındaki sis lambaları yakıldı. Sürücüler ise, elektronik tabelalar ile yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı.

Bolu kent merkezinde sabah saatlerinde kar yağışı etkisini kaybetti. Kar kalınlığı kent merkezinde 18 santimetreye ulaştı. Bolu ve ilçelerine bağlı olan 370 kapalı köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Kar kalınlığının Kartalkaya Kayak Merkezi’nde ise 2 metreyi aştığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!