Bolu 10 gün Sakarya süresiz

Güncelleme Tarihi:

Bolu 10 gün Sakarya süresiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, valiliklerin isteği üzerine sadece Sakarya ve Bolu'da okulların tatil edildiğini, bu illerin dışındaki yerlerde tatilin sözkonusu olmadığını bildirdi.

Bakanlık yetkilileri, gazetelerde ‘deprem bölgesinde okulların tatil edildiği’ yönünde haberler yer aldığını belirterek, ‘deprem bölgesi’ ifadesinin yanlış anlaşılmamasını istediler.

17 Ağustos'ta meydana gelen depremin etkilediği tüm illerdeki vatandaşların Bakanlığı aradığını dile getiren yetkililer, valiliklerin isteği üzerine sadece Bolu'daki okulların 10 gün, Sakarya'daki okulların ise süresiz tatil edildiğini vurguladılar. Yetkililer, Sakarya'daki okulların en kısa sürede, Bolu'daki okulların da uygun koşulların sağlanmasının ardından açılacağını bildirdiler.

KAYNAŞLI'DA OKULLAR YIKILDI

Kaynaşlı'daki 2 okuldan birinin yıkıldığı, diğerinin de ağır hasarlı olduğu, Düzce'de bir okulun çatısının uçtuğu, hasarlı bir lise binasının yıkıldığı, Bolu'da da bazı okulların hafif hasar gördüğü ifade edildi.

Düzce'de, birlikte kalan 4 öğretmenden 1 stajyer öğretmenin depremde öldüğü bildirildi.

Bakanlık yetkilileri, bölgedeki hasarın miktarı konusunda henüz net bilgi edinemediklerini kaydettiler.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Senatosu da eğitim ve öğretime 10 gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Üniversitenin hem Bolu'daki hem de Düzce'deki binaları önemli hasar gördü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!