Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2001 00:00


Haberin Devamı

GAZİPAŞa

Pepino merkezi

Geçtiğimiz yıllarda Gazipaşa'da deneme üretimi yapılarak iyi sonuç alınan tropikal pepino meyvesi Gazipaşalıların gözdesi oldu. Çiftçiler pepino fidanı üretimine ağırlık verirken, tropikal bitkinin, ilçe topraklarına çabuk uyum sağladığı ve iyi verim alındığı ifade edildi.

Pepinonun 12 ay meyve verebildiğini söyleyen çiftçi Abdullah Uysal, bitkinin yoğun bakım istemediğini belirtti. Yaklaşık 400 gram ağırlığındaki meyvenin kavun ve ahududu arasında bir tadının olduğunu söyleyen Uysal, ‘‘Gazipaşa artık pepino merkezi olacak’’ şeklinde konuştu.

FİNİKE

Yol çalışması

Finike'nin İskele Mahallesi ve Yayla Bulvarı üzerinde yol genişletme çalışması başlatıldı. Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, yolun dar ve virajlı olması nedeniyle bu bölgede can ve mal kaybına neden olan çok sayıda kazanın meydana geldiğine dikkat çekti.

Bu sorunu çözebilmek için yolun genişletileceğini ve trafik akışının sağlanacağını kaydeden Dülgeroğlu, ‘‘Çalışmalar bu yıl içide bitecek. Belediyenin kendi imkanlarıyla yaptığı çalışmalar bize yaklaşık 10 milyar liraya mal olacak’’ diye konuştu.

n ISPARTA

5 bin şeker testi

Türk Diabet Cemiyeti Isparta Şubesi yetkilileri, kurulduğu tarih olan 1999 yılından itibaren 5 bin 50 kişiye şeker testi yapıldığını açıkladı. Şeker hastalığı tespit edilen kişilerin kontrol altında tutulduğunu belirten Türk Diabet Cemiyeti Isparta Şubesi Başkanı Şeref Kuran, ‘‘İnsanların cemiyetimize olan ilgisi her geçen gün artıyor’’ diye konuştu.

KORKUTELİ

Göstermelik kulübe

Korkuteli'de Uzunoluk Mahallesi'ne konulan ankesörlü telefon kulübesinde makine olmayışı ilçelilerin tepki göstermesine neden oldu. Telefon makinesinin bir süre önce arızalanarak tamire gittiğini belirten ilçeliler, makinenin halen yerine yerleştirilmemesine tepki gösterdi.

Uzunoluk Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ünal, konuyu pekçok kere Telekom Korkuteli Müdürlüğü yetkililerine ilettiklerini açıkladı. Ünal, ‘‘Şu ana kadar yetkililerden bir yanıt gelmedi. Nüfusa göre daha fazla ankesörlü telefon lazım. Ancak sahip olduğumuz tek makine de bozuk’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!