Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2001 00:00



Haberin Devamı

GAZİPAŞA

Kaplumbağalar uyandı

Gazipaşa'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yüzünden kış uykusuna yatan kaplumbağalar bu yıl erken uyandı. Gazipaşa kırlarında aheste hareketlerle dolaşan kara kaplumbağları minikleri de heyecanlandırdı. Caretta caretta kaplumbağaları ile ünlü ilçede çeşitli ortamlarda kaplumbağların koruma altında olduğunu duyan çocuklar, kara kaplumbağasını da koruma altına aldı.

AĞLASUN

Sağlık taraması yapıldı

Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulunda okuyan 7-15 yaş arasındaki öğrencilere sağlık taraması yapıldı. Sağlık Ocağı Doktoru Uğur Erkal tarafından yapılan genel fiziksel muayenede öğrencilerin büyük çoğunluğunun dişlerinin çürük olduğu ortaya çıktı.

SAĞLIK KARTI

Kontrolleri yürüten sağlık ekibinin her öğrenci için sağlık kartı düzenleyeceğini belirten yetkililer, çocukların bu yolla sürekli kontrol altında tutulacağını kaydetti. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda başlayan uygulamanın, belde okullarında okuyan bin 100 öğrencinin kontrolüyle son bulacağı açıklandı.

ISPARTA

Doktor açığı

Isparta'da sağlık kurumlarındaki doktor açığının giderek derinleştiği bildirildi. Son atamalarda Isparta'dan 70 doktorun ilişiği kesilirken, yerlerine ancak 25 kişi atanabildi. Sütçüler, Yenişarbademli, Aksu, Şarkikaraağaç ve Yalvaç'ın kısmi bölgelerinde doktor açığı hat safhaya ulaştı. Isparta Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 112 Acil Hizmet İstasyonu için 30 doktor kadrosu gerektiğini açıkladı.

KORKUTELİ

Biçerdöverci isyan etti

Korkuteli'de hububat sezonunda hasat kaldıran biçerdöver sahipleri yeni yılda yürürlüğe giren peşin vergiye tepki gösterdi. 'Ayaklı fabrika' olarak nitelendirdikleri araçlarını milyarlarca liraya aldıklarını söyleyen biçerdöverciler, araçların taksidi bitmeden devletin 600 milyon lira peşin vergi istediğini söyledi.Havaların kurak gitmesi ile hasat edecek ürün bulamadıklarını kaydeden biçerdöver sahipleri, ilçede hasat çalışmalarının halen başlayamadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!