Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

SERİK

86 yılın kitabı yazıldı

AKDENİZ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Güçlü'nün '1864-1950 Yılları Arasında Serik' isimli kitabı yayınlandı. İlçenin bir dönemini anlatan kitap Serik Belediyesi Kültür Yayınları arasında piyasaya çıktı.

96 sayfa

Tarihçi-yazar Doç. Güçlü, 96 sayfalık kitabında ilçenin tarihini, adının kökenini, yıl yıl nüfus durumunu, ekonomik faaliyetlerini, hayvancılıktan tarıma, tarımdan sanayiye sosyal, kültürel, idari yapısını ayrıntılarıyla incelediğini söyledi.

MANAVGAT

Koleje zam

ÖZEL Manavgat Koleji yeni eğitim-öğretim yılı için zam oranını yüzde 35 olarak belirledi. Bazı özel okulların ücretlerini yüzde 40-50 düzeyinde artırdığını belirten Özel Manavgat Koleji Müdürü Okan Dilik, ‘‘Biz devlet politikasına yakın bir zam yaparak hem veliyi üzmeme hem de devlete yardıcı olmak için zam oranını yüzde 35'te tuttuk’’ diye konuştu.

AĞLASUN

Yağmur kirazı vurdu

BURDUR'un Ağlasun ilçesinde aniden bastıran yağmur kiraz ağaçlarına büyük zarar verdi. Ağlasun Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, zamansız yağmurların kirazda yüzde 70 ürün kaybına neden olduğunu söyledi.

ZARAR BÜYÜK

Umutlarını gelecek yıla erteleyen üreticiler ise ‘‘Eğer yağmurlar bir hafta daha erken yağsaydı ürün kaybımız yüzde 90'a çıkardı. Çünkü kirazın bir bölümü toplandı’’ diye konuştu.

GAZİPAŞA

Orman işçileri geldi

GENÇLEŞTİRME çalışmaları devam eden Gazipaşa ormanlarında çalıştarılmak üzere çok sayıda Mersinli işçi getirildi. Orman İşletme Müdürlüğü'nün daveti üzerine gelen işçiler, ağaçsız bölgelerde kurulan çadırlara yerleştirildi.

Orman Müdürü Ender Can Çalışkan, ‘‘İlçemizin işçi potansiyeli yetmediği için çevre il ve ilçelerden işçi getirmek zorunda kaldık. Ormanlarımızda gençleştirme çalışmalarının yanı sıra temizlik de yapılıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!