Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

KESTEL

Donduran yarışma

ANTALYA'nın Alanya İlçesi Kestel Beldesi'nde Dimçayı Soğuk Suda Kalma Yarışması yapıldı. Toroslar'ın zirvesinden gelen ve kar sularıyla beslenen çayda, suyun soğukluğu eksi 5 dereceye kadar düştü. 18-30 ve 30 yaş üstü kategorilerinde düzenlenen yarışmaya 25 kişi katıldı.

Toroslar'ın zirvesinin karlı sularıyla beslenen çayda gençler kategorisinde 73 dakika suda kalan 29 yaşındaki Yusuf Gökdelen ile 30 yaş üstünde 54 yaşındaki Hüseyin Bahadır tam 80 dakika eksi 5 dereceyi bulan buzlu suda kalarak birinci oldular.

Sadi NERGİZDAL (DHA)

Gazipaşa

Yerli balık pahalı

Gazipaşa'da havaların soğuması ve yağışlardan etkilenen denizin de dalgalı olması nedeniyle balıkçılar ava çıkmayınca, azalan balık miktarı fiyatları tırmandırıyor. Balık avına çıkan çoğu balıkçılar ise elleri boş olarak dönüyor.

Gazipaşa'nın sokak aralarına kurulan tezgahlarda satılan balık fiyatları da giderek yükseliyor. Seyyar balıkçılar Karadeniz ve Marmara'nın yanısıra İskandinav ülkelerinden ithal edilen balıkları alarak müşterilerine satış yapıyor.

ALANYA

Üreticiye özel bilgi

Alanya'nın Okurcalar Beldesi'nde Tera Tarım'ın düzenlediği toplantıda Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lami Kaynak, muz yetiştiriciliği ve örtüaltı sebzeciliği konusunda bilgi verdi.

BURDUR

Askerlik toplantısı

Burdur Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Murat Erdem, il merkezi ve köylerindeki muhtarlara düzenlenen toplantıda askerlikle ilgili görevlerini hatırlattı. Toplantıya 60 muhtar katıldı.

MANAVGAT

Kuduza aşı önlemi

Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü köylerde kuduz tehlikesine karşı aşılama çalışmaları başlattı. Merkeze bağlı Hocalar Köyü'ne giden ekipler buradaki toplam 35 köpeği kuduza karşı aşıladı. Köylülerden şap ve benzeri hastalıklara karşı da önlem alınması da istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!