Boğazına kılçık kaçtı, öldü

Güncelleme Tarihi:

Boğazına kılçık kaçtı, öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2009 12:40

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, balık yerken boğazına kılçık kaçan 54 yaşındaki Eyüp Keskin yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Eskişehir'de terzilik yapan Eyüp Keskin, bayram tatili için Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kıyıkışlacık Köyü'ndeki yakınlarını ziyarete geldi. Evli ve 2 çocuk babası Keskin, burada arkadaşlarıyla balığa çıktı. Tuttukları balıkları dün akşam, evde yakınlarıyla pişirip yiyen Eyüp Keskin'in boğazına kılçık kaçtı. “Su verin. Sırtıma vurun nefes alamıyorum” diye çırpınan Keskin, bir anda yere yığıldı.

Yakınları tarafından Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Keskin, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Jandarma ve savcının yaptığı incelemenin ardından Eyüp Keskin'in cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi. Keskin'in cenazesinin otopsinin ardından yarın İzmir’deki yakınları tarafından memleketi Eskişehir’e götürülerek, toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

BOĞAZA KAÇAN KILÇIK NASIL ÖLDÜRÜR?

Üniversal Hospital Bodrum Başhekimi Opr.Dr. Yusuf Babayiğit, balık kılçığının boğaza kaçması sonucu meydana gelen ölümlerin ender rastlanan bir durum olduğunu söyledi.

Opr.Dr. Babayiğit, “Kılçığın soluk borusunu tıkaması sonucu meydana gelen ani kasılmalar, solunum yetmezliği veya kalp krizi ölüme sebebiyet verebilir. Boğaza kaçan kılçık ağrı ve bulantıya da neden olabilir. Kılçık, zamanında çıkartılmaz ise battığı yerde ve çevresinde enfeksiyona neden olabilir. Bu tür durumlarda, hastanın panik yapmasına engel olup, sakin tutmak, öğürmesini, kılçığın dışarı atılmasını sağlamak, ardından en yakın sağlık merkezine götürmek gerekir. Eğer yakında bir sağlık kuruluşu var ise doktorun olay yerine getirilerek, müdahale etmesi daha uygun olur” dedi.

Opr.Dr. Yusuf Babayiğit, bu tür ölümlerde, kesin sonucun ancak otopsiyle anlaşılabileceğini belirtti.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!