Boğaziçi Festivali'ne sıkı bir grupla veda

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Festivaline sıkı bir grupla veda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bugün III. Uluslararası Boğaziçi Müzik Festivali'nde son gün. Son gününde iki ağır konuk ağırlayacak olan festival kapsamında saat 21.30'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda Men at Work, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'ndaysa saat 19.00'da Marwan Zoueini sahne alacak.

Popüler müziğin önemli isimlerinden Men At Work, yetmişlerin sonlarında doğan, seksenlerde özellikle ‘‘Who Can It Be Now?'' şarkısı ve inanılmaz satış rakamlarına ulaşan albümleriyle ortalığı birbirine katan ve varlığını doksanlarda da sürdüren Avustralyalı bir grup. Festivalin ağır toplarından olan grup, vakti zamanında dünyada Men At Work tarzı denilen bir sound yaratmıştı.

1979 yılında birbirlerini yıllardan beri tanıyan Colin Hay (vokal), Ron Strykert (gitar), Greg Ham (saksofon, keyboard ve flüt), John Rees (bas gitar) ve Jerry Speiser (davul) tarafından kurulan Men At Work, ilk kez bir cumartesi öğleden sonrası Melbourne'de bulunan Grace Darling Otel'de çaldı.

Sonrasında Colin ve Ron'un akustik çalınan şarkıları Men At Work'ün müzikal temellerini oluşturdu. Grup, 1983 tarihli ‘‘Down Under'' adlı albümlerine ve aynı adlı hit parçalarına kadar geçen sürede pop müzik listelerinin üst sıralarında yer aldı. 1984'teyse her başarılı grubun başına gelen şey Men At Work'ün de başına geldi ve John ve Jerry'nin ayrılmasıyla grup dağıldı.

Colin ve Greg o dönemin ardından kariyerlerine tek başlarına devam ettiyseler de birbirlerinden hiç kopmadılar. Colin 1986'da ‘‘Looking for Jack'', 1990'daysa ‘‘Wayfaring Sons''albümlerini piyasaya çıkardı. Bu albümleri 1991'de çıkan ve tamamen akustik olan ‘‘Peaks and Valley'', 1994 tarihli ‘‘Topanga'' ve son albümü ‘‘Transcendental Highway'' izledi.

Müzik yaşantısını memleketi Avustralya'da sürdüren Greg ise R&B topluluğu Relax With Max ve komedi kabare grubu Miss Dorothy and The Endless Love Machine ile birlikte çaldı. Aynı zamanda ünlü Avustralya filmi ‘‘Pandemonium'' ve ABD/Avustralya ortak yapımı ‘‘Backstage''de (Laura Branigan ile) rol alarak oyunculuk kariyerini sürdürdü.

Greg ve Colin işte böyle ayrı ayrı takılırken 1996'da Men At Work'ü yeniden canlandırmaya karar verdiler. 1998 yılında uzun bir aradan sonra (grubun en son albümü 1985 tarihli Two Heart) ilk kez Men At Work etiketli yeni bir albüm çıktı. Adı ‘‘Brazil'' olan bu albüm Brezilya'nın Sao Paulo kentinde kaydedildi. Albümde ünlü Men At Work şarkılarının konser versiyonlarının yanı sıra ‘‘The Longest Night'' isimli yeni bir parça da yer alıyordu.

Men At Work ismini sürdürmeye kararlı olan Colin Hay ve Greg Ham ikilisi aynı yıl ABD'de konserler verdi. İkili Açıkhava'daki konserlerinde özellikle Men At Work hayranlarına sıkı bir 80'li yıllar nostaljisi yaşatacak gibi görünüyor.

Bilet fiyatları: 15 - 12,5 - 10 - 7,5 milyon.

Lübnan'ın Sesi

Boğaziçi Festivali'in son konserlerinden birini de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Marwan Zouieni verecek. Zouieni, Beyrut'ta ud ve ses eğitimi aldıktan sonra Brüksel'deki Anderlecht Konservatuvarı'nda çalışmış. Burada ‘‘La Voix du Liban'' (Lübnan'ın Sesi) adlı topluluğu kuran sanatçı, müziği geleneksel bir anlayışa uygun olarak yeniden biçimlendirme arayışı içinde. Bu arayış Zouieni'nin Arap melodileriyle Batılı armonileri birleştiren müziğine yansıyor.

Farklı kültürlerden gelen sanatçıların Doğulu müzisyenlerle çalışmasına yönelik olarak ‘‘Kültürlerarası Müzik İçin Sınırların Kaldırılması'' isimli bir rehber kitabın oluşmasını da sağlayan sanatçıya CRR'deki konserde Ariane De Bievre (flüt), Pierre De Biesme (gitar), Guy Stroobant (banjo, gitar), Jiliane Handyside (perküsyon ‘congas'), Ahmed Guerfti Amrani (keman) ve Abdelkader Elbenkouni (vurmalı sazlar) eşlik edecek.

Bilet fiyatları: 7,5 - 5 milyon.

Bilet satış noktaları: CRR (0212 232 98 30), AKM (0212 251 56 00), Vakkorama Taksim (0212 251 28 88), Vakkorama Akmerkez (0212 282 09 65), Vakkorama Suadiye (0216 350 87 42), Bakırköy Carousel (0212) 570 84 34, Uzelli Müzik (0216 441 70 08) ve Yayla Sanat Merkezi (0216 383 99 20).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!